19.10.13

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse και ιστορικό δημοσκοπικό χαμηλό για τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 1% έναντι της ΝΔ, δίνει νέα δημοσκόπηση της Pulse RC που διενεργήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Πιο συγκεκριμένα:
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων με 24,5% έναντι 23,5% της ΝΔ. Στην ίδια δημοσκόπηση, η πτωτική πορεία της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με τα ποσοστά της να κατεβαίνουν στο  10,5% από 15% που είχε το Σεπτέμβριο. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μικρή μείωση 0,55 συγκεντρώνοντας 7,5%, στο 6% το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5%, και η Δημοκρατική Αριστερά στο οριακό 3,5%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ φτάνει το 46% έναντι 36% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλο κόμμα απάντησε το 8%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» με 45%, ενώ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, ο πρώτος συνεχίζει να έχει το μεγάλο προβάδισμα με 30% , έναντι 23% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΡΟΛΟΣ19/10/13 14:43

    Για να δίνει η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ τέτοια ποσοστά στους ναζι, μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να κρυβόμαστε....Το 15% πρώτη φορά τώρα το είδαμε που "είχαν" τον Σεπτέμβριο.Μήπως αν δούμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ γκάλοπ τρέχουμε και δεν φτάνουμε? Μα εντελώς ΒΛΑΜΕΝΟΙ είμαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/10/13 17:52

    Και χαίρεστε που έχασε η ΧΑ και δεν λυπάστε που έχει πάνω από 10%?Το μόνο που σας νοιάζει το 1,5% του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να κυβερνήσει με τους ψεκασμένους του Καμμένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/10/13 18:31

    Χμ, αδικείτε το ΣΥΡΙΖΑ. 7% στην πρωθυπουργική καταλληλόλητα δεν είναι διαφορά "μεγάλη διαφορά" όπως λέτε. Αποδεικνύει απλά ότι οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση τύπου "ο ηλίθιος κι ο πανηλίθιος". Ανίκανος μεν ο κωλοτούμπας τυχόφαρδος Σαμαράς, απολύτως πιο επικίνδνους ο Αλέξης.

    Στη δε υποθετική ερώτηση περί "παράστασης σωτηρίας του τόπου" τα αποτελέσματα θα ήταν συγκλονιστικά.

    Τα πράγματα είναι απλά: ο σαλεμένος βολεμένος και ανίκανος ελληνικός λαός μόλις χάθηκε το εύκολο δυτικό χρήμα αρνήθηκε να κάνει μικρές παραχωρήσεις στο βόλεμά του το 2010. Έγινε "αγανακτισμένος", ανεξάρτητος έλληνας. ψευτοεπαναστάτης της φακής, ειδικός για όλα και "δεν πληρώνω" κινηματίας. Και βεβαίως βεβαίως εισαγγελέας "να τιμωρηθούν αυτοί που τα έφαγαν" νομίζοντας ότι η εισαγγελία παράγει κοκό, σχολεία και ιατρικές υπηρεσίες. Την πάτησε στην πλατεία συντάγματος και τις εκλογές. Το ιστορικό του λάθος να αποδομήσει το σύστημα και με τόσο εκκωφαντικό τρόπο να διαλύσει τον παράγοντα σταθερότητας που λεγεται "ΠΑΣΟΚ 1-2-3 κόμμα" θα το πληρώνει για πολλές δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.