16.10.13

Εντυπωσιασμένοι οι Γερμανοί από την φιλοξενία σε Καβάλα και Δράμα

Επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Γιώργο Γερομάρκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά, έστειλε το Γραφείο ΕΟΤ της Γερμανίας με θέμα το αποτέλεσμα που καταγράφηκε από το εκπαιδευτικό ταξίδι του Ιδρύματος Willy Scharnow-Stiftung fϋr Touristik (Φραγκφούρτη) στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας στο διάστημα, 19-22 Σεπτεμβρίου 2013.
Στο κείμενο της επιστολής γίνεται αναφορά τόσο στην εκτίμηση του Walter Krombach (διευθύνοντος συμβούλου του Ιδρύματος) όσο και στις θέσεις των συμμετεχόντων, όπως αυτές εκφράζονται στα μεμονωμένα ερωτηματολόγια που κλήθηκαν να συμπληρώσουν. Εκφράζεται η απόλυτη ικανοποίηση όλων για τη φιλοξενία, την πληροφόρηση, τις ξεναγήσεις, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τις δυνατότητες επιτόπου επαφών με φορείς κλπ.
Ο κ. Krombach τονίζει ότι το ταξίδι είχε εξαιρετική επιτυχία και οι συμμετέχοντες ήταν ευγνώμονες που είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πληρέστατη αντίληψη για τον τόπο και τους ανθρώπους και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις πολλές και διαφορετικές πτυχές της περιοχής. Ιδιαιτέρως εντυπωσιάστηκαν από την αυθεντικότητα και τη φιλοξενία των ανθρώπων, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Θάσου και Δράμας. Χαρακτηρίζει την διοργάνωση πολύ καλή και επαινεί τη συμβολή των ανθρώπων που εργάστηκαν για αυτή την επιτυχία.
Μέσω της επιστολής εκφράζεται η επιθυμία για συνέχιση και «εμβάθυνση της συνεργασίας» και προτείνεται η από κοινού διοργάνωση προσεχώς και άλλων εκπαιδευτικών ταξιδιών στην Ελλάδα και η υποστήριξή του σε διοργάνωση εκδηλώσεων διαφήμισης και προώθησης (π.χ. σεμινάρια, roadshows). Αυτό το «εκπαιδευτικό ταξίδι» στελεχών από τουριστικές εταιρείες που δεν είχαν στο παρελθόν καμία επαφή με την περιοχή μας, είναι η συνέχεια της συνεργασίας που ξεκίνησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον ΕΟΤ, κατά την διάρκεια της Τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου το 2012 και αναδεικνύουν τα αποτελέσματα που μπορεί να έχουμε μέσω σωστών συνεργασιών και σχεδίων.
Στην απαντητική τους επιστολή στον ΕΟΤ Γερμανίας, αναφέρεται ότι η επιλογή των Τουριστικών Πρακτορείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, θα προσθέσει νέα δυναμική στο Τουριστικό μας προϊόν, το οποίο, σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις, το αξιολόγησαν ως προορισμό ιδιαίτερης προοπτικής. Δηλώνει παράλληλα ότι τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν να είναι σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.