1.10.13

Η αποκατάσταση των λατομικών χώρων μαρμάρου αντικείμενο συνεδρίασης στην Καβάλα

Η αποτύπωση για το κατά πόσο τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και τα προβλήματα που υπάρχουν στα παλιά λατομεία μαρμάρου, ήταν το θέμα της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στην Καβάλα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της ΑΜ-Θ Σταύρου Βαβία.
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, τα δασαρχεία της περιοχής, μέλη του συνδέσμου μαρμαράδων, το ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, περιφερειακοί σύμβουλοι και μ’ αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκε ένας κοινός δίαυλος επικοινωνίας, φορέων που έχουν σχέση με το αντικείμενο. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ που γνωμοδοτεί για τους περιβαλλοντικούς όρους, ο σύνδεσμος μαρμάρων που υλοποιεί και τα δασαρχεία και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που κάνει τον τελικό έλεγχο.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μία επιτροπή που θα κάνει προτάσεις στο Υπουργείο ΠΕΚΑ, για ενδεχόμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα λατομεία. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Βαβίας σημείωσε ότι «χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στην αποκατάσταση των παλιών λατομείων, αφού παρατηρείται το φαινόμενο οι επιχειρηματίες να εγκαταλείπουν τους χώρους μετά την εξόρυξη, χωρίς να αποκαταστήσουν το φυσικό περιβάλλον, λόγω οικονομικής αδυναμίας».
Στην συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας ανεμογεννήτριων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, με την WWF να κάνει μία σχετική παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης και των επιπτώσεων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.