31.10.13

Γιατί καθυστερεί η ΚΥΑ για τα δικαιολογητικά τακτοποίησης αυθαιρέτων

Την καθυστέρηση υπογραφής Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καθορίζονται τα δικαιολογητικά για την τακτοποίηση αυθαιρέτων σε περιπτώσεις ελλείψεως τίτλων ιδιοκτησίας, έφερε ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, στη Βουλή με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
«Ο Ν. 4178/2013 (ΦΕΚ Α/174, «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις») θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην περιοχή της Θράκης αρκεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εφαρμογή του.
Αναφέρομαι στην παρ. 3 του άρ. 17 «Μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού» η οποία προβλέπει μειώσεις προστίμων για τους μόνιμους κατοίκους της Θράκης με ειδική μνεία σε περιπτώσεις ελλείψεως τίτλων ιδιοκτησίας όπου τα δικαιολογητικά θα καθοριστούν με Κοινή Απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών. 
Μεγάλο ποσοστό μόνιμων κατοίκων της Θράκης βρίσκονται σε αναμονή τους τελευταίους δύο μήνες για την έκδοση της ΚΥΑ με σκοπό να προβούν σε άμεσες τακτοποιήσεις των αυθαιρέτων. Βάσει των παραπάνω ερωτώνται οι υπουργοί:
  • Πότε θα υπογράψουν την σχετική ΚΥΑ με την οποία θα καθορίζονται τα δικαιολογητικά για την τακτοποίηση αυθαιρέτων σε περιπτώσεις ελλείψεως τίτλων ιδιοκτησίας,  όπως ορίζει η παρ. 3 του αρ. 17 του 4178/2013 Ν.;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.