1.10.13

Ο Δήμος Δράμας υπόδειγμα διασυνοριακών συνεργασιών

Τον Δήμο της Δράμας επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχοι χωρών της Νοτιοανατολικης Ασίας (Λάος, Καμπότζη και Βιετνάμ), προκειμένου να ενημερωθούν από την εμπειρία του Δήμου, στις διασυνοριακές συνεργασίες με στόχο να αναπτύξουν αντίστοιχες συνεργασίες στην περιοχή τους.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Δράμας έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα σε θέματα διασυνοριακής συνεργασίας από το 1992 και τώρα σε θέματα εδαφικής συνεργασίας μέσα από την «Ευρωπεριοχή Νέστος – Μέστα». Η Βοήθεια του Δήμου της Δράμας αποτελεί ανταπόκριση στο αίτημα του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών (ΣΕΣΠ) να συνδράμει στην προσπάθεια της Οργάνωσης Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, που ανήκει στην Ομοσπονδιακής Κυβέρνηση της Γερμανίας που έχει ως αντικείμενο τη διεθνή βοήθεια της Γερμανίας σε τρίτες χώρες.
Τα θέματα της συνάντησης που συζητήθηκαν με τους αξιωματούχους από την Νοτιοανατολική Ασία ήταν:
• Η μεταμόρφωση των περιφερειών της ΕΕ που βρίσκονται εκατέρωθεν συνόρων ή ορίων Ευρωπαϊκής συνεργασίας σε δυναμικές οικονομικά και κοινωνικά περιοχές
• Οι διασυνοριακές και διαπεριφερειακές οικονομικές συνεργασίες που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα
• Η συνεργασία φορέων και κοινή διαχείριση διασυνοριακών και διαπεριφερειακών έργων
• Η εντατικοποίηση δομών συνεργασίας μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών
• Η υλοποίηση κοινής στρατηγικής ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.