24.10.13

Στη βουλή οι ελλείψεις προσωπικού στο Ειδικό Σχολείο και το ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Μια ιδιαίτερα δύσκολη σχολική χρονιά ξεκίνησε εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης. Τις συνέπειες της βιώνουν σε πολλαπλάσια ένταση οι άνθρωποι με αναπηρία (ΑμεΑ), ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) και οι οικογένειές τους.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ορεστιάδας, όπου παρόλο έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό παραμένουν δυσκολεύοντας την ομαλή λειτουργία τους. Η αγανάκτηση των γονιών είναι δικαιολογημένη καθώς εντοπίζονται ελλείψεις σε τμήματα που είναι άκρως απαραίτητα για τη φροντίδα των παιδιών, ενώ ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί ειδικό βοηθητικό προσωπικό, ενώ είναι κενές οι θέσεις φυσιοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, νοσηλευτή με ειδίκευση στην επιληψία, μουσικού κλπ.
Επειδή οι μαθητές των ειδικών σχολείων έχουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Είναι άνθρωποι που μπορούν και πρέπει να έχουν την κάθε δυνατότητα ν’ αναπτυχθούν, να εξελιχθούν, ερωτάται ο Υπουργός:
  • Ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ορεστιάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.