8.10.13

Υπογράφηκε η Σύμβαση για την Κατασκευή Παιδικών Κατασκηνώσεων της ΙΜΜΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Προγραμματική Σύμβαση για την Πράξη «Κατασκευή Παιδικών Κατασκηνώσεων Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής», υπογράφηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη και τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
Στην υπογραφή της σύμβασης, η οποία έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλου Δαμιανίδη, ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε πως το συγκεκριμένο έργο έχει μια ιστορική διαδρομή και είναι παράλληλα η απαρχή μιας εξαιρετικής θεσμικής και συνεργασίας.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως «είναι προσωπική δέσμευση πως η συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία θα έχει και συνέχεια, καθώς υπάρχουν ιεραρχημένοι στόχοι από την εκκλησία και από τον Σεβασμιότατο, όπου η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα είναι αρωγός αυτών». Τέλος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι ανέλαβαν την υλοποίηση του εγχειρήματος.
Από την μεριά, του Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, χαρακτήρισε σπουδαία μέρα για τον τόπο, την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και ευχαρίστησε κι αυτός τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και τους εμπλεκόμενους φορείς.
«Η σκέψη για την δημιουργία των παιδικών κατασκηνώσεων, έγινε για δύο λόγους», επεσήμανε ο Μητροπολίτης, λέγοντας πως το συγκεκριμένο έργο «αφενός γιατί ήταν όνειρο του προηγούμενου Μητροπολίτη και αφετέρου γιατί ήθελα να δώσω το στίγμα της νέας ποιμαντικής πορείας σ’ αυτό τον τόπο, αρχίζοντας μ’ ένα έργο το οποίο θα χαρίσουμε στα παιδιά».
Να σημειωθεί πως το έργο, αφορά την κατασκευή εγκαταστάσεων Παιδικών Κατασκηνώσεων σε παραθαλάσσια έκταση συνολικού εμβαδού 14.084,40 τ.μ., στην θέση Καψάλα του Αγροκτήματος Προσκυνητών, του Δήμου Μαρωνείας Σαπών Ροδόπης. Οι Παιδικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής θα φιλοξενούν παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 16 ετών. Η συνολική προβλεπόμενη δυναμικότητα ανέρχεται σε 80 παιδιά ανά κατασκηνωτική περίοδο ενώ προβλέπεται η λειτουργία για 34 κατασκηνωτικές περιόδους κάθε έτος από την 01/06 έως την 30/09.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.