3.10.13

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ζητάνε οι κτηνοτρόφοι του Έβρου

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ζητάνε οι κτηνοτρόφοι του Έβρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «η Ενότητα». Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής:
«Σε δύσκολη κατάσταση είναι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας γιατί, η κυβέρνηση στα μέτρα που παίρνει για την αντιμετώπιση της ευλογιάς, τους αναγκάζει να κλείσουν τα κοπάδια τους για πολλές μέρες στις στάνες. Το μέτρο όμως αυτό για τους κτηνοτρόφους σημαίνει πρόσθετα έξοδα για την εκτροφή των ζώων στα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, γιατί ήδη η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους έχει οδηγήσει στην χρεοκοπία.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου Η ΕΝΟΤΗΤΑ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένο το αίτημα των κτηνοτρόφων να τους χορηγηθεί άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα πρόσθετα έξοδα που έφερε η ευλογιά και καλεί την κυβέρνηση άμεσα να απαντήσει θετικά».

1 σχόλιο:

  1. Στα μέτρα τα οποία προτάθηκαν σύμφωνα με τη νομοθεσία ήταν ο εγκλεισμός των κοπαδιών στις εκτροφές τους στο βόρειο τμήμα του Νομού καταρχήν και στη συνέχεια και στο νότιο. Οι Υπηρεσίες εκτιμούν ότι το τελευταίο μέτρο δεν θα τηρηθεί από το σύνολο των κτηνοτρόφων που περιλαμβάνονται στις ζώνες της επιτήρησης. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι εξαθλιωμένοι οικονομικά και δεν έχουν την δυνατότητα να διαθέσουν άμεσα ζωοτροφές.

    Αλλά και όσοι από τους κτηνοτρόφους έχουν αποθηκευμένες ζωοτροφές εάν τις διαθέσουν τώρα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις διατροφικές ανάγκες των ζώων τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Υποθέτω, ότι το Υπουργείο και η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι το κόστος της αποζημίωσης έστω και με 100 ευρώ ανά μονάδα και ενός ακόμη κοπαδιού είναι πολλαπλάσιο από το κόστος ενός μηνιαίου σιτηρεσίου σε περίπτωση περιορισμού μιας εκτροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.