16.10.13

Ιστορικός περίπατος της ΚΝΕ στο «Γοργοπόταμο του Έβρου»

Οι οργανώσεις της ΚΝΕ στο Βόρειο Έβρο με ευκαιρία το γιορτασμό της 28ης Οκτώβρη, θα πραγματοποιήσουν ιστορικό περίπατο στο «Γοργοπόταμο του Έβρου». Η προσπάθεια αυτή γίνεται, για να γνωρίσουν οι νέοι σημαντικές στιγμές από τον αντιφασιστικό αγώνα της περιόδου 1940 – 1944 στην περιοχή.
Ο ιστορικός περίπατος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 17:00, στη γέφυρα των Δικαίων, όπου τον Μάιο του 1944, ανατίναξε το 81 Σύνταγμα του ΕΛΑΣ σε συνεργασία με Αμερικανούς σαμποτέρ, για να σταματήσουν την τροφοδοσία της Γερμανίας με χρώμιο από την Τουρκία, δίνοντας έτσι ισχυρό πλήγμα στην πολεμική βιομηχανία των ναζί.
Σήμερα, που οι  νοσταλγοί του Χίτλερ ξανασηκώνουν κεφάλι,  οι νέοι μας πρέπει να μάθουν για τον ηρωικό αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι ναζί στη χώρα μας. Ποτέ πια φασισμός, ποτέ πια πόλεμος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.