16.10.13

Άρση ασυλίας και για τους 6 βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Την άρση της ασυλίας και των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Στάθη Μπούκουρα, Γιώργου Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρου, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, στο αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών, 246 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, που είναι του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου. Για τους συγκεκριμένους βουλευτές ανοίγει πλέον ο δρόμος, προκειμένου να τους απαγγελθεί η κατηγορία για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και να κληθούν σε απολογία.
Για τον Ηλία Παναγιώταρο αίρεται η ασυλία για δύο παλαιότερες υποθέσεις του η πρώτη με 247 ψήφους υπέρ και η δεύτερη με 246 ψήφους υπέρ και ένα «παρών» που είναι του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου. Για τον Ηλία Κασιδιάρη αίρεται η ασυλία για παλαιότερη υπόθεση με 247 ψήφους υπέρ. Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο αίρεται η ασυλία με 246 ψήφους υπέρ και ένα «λευκό».
Από τη διαδικασία απουσίαζαν οι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Θανάσης Δαβάκης, οι οποίοι παρακολουθούσαν στρατιωτική άσκηση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που συμμετείχε σε σύσκεψη στο κτήριο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.