21.10.13

Σύσκεψη τοπικών φορέων στη Δράμας για το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην ΠΕ Δράμας, ευρεία σύσκεψη φορέων της περιοχής, με θέμα τον τοπικό αναπτυξιακό σχεδιασμό ενόψει της νέας περιόδου των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Το συντονισμό της συνεδρίασης είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, ενώ σ’ αυτήν συμμετείχαν βουλευτές, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΤΕΕ, εκπρόσωπος της Διοικούσας Επιτροπής του ΓΕΩΤΕΕ-ΑΜ, στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας, ο Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, πρόεδροι και στελέχη των τοπικών ΤΟΕΒ και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η σύσκεψη ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ο οποίος επεσήμανε τη διαχρονική υστέρηση της περιοχής μας στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και τόνισε πως επιβάλλεται μια ειδική, ευνοϊκή μεταχείριση για τη Δράμα στο νέο ΕΣΠΑ προκειμένου να καλυφθεί το αναπτυξιακό χάσμα που έχει δημιουργηθεί. «Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί γενναία από το Περιφερειακό και τα τομεακά προγράμματα και από όλα τα ταμεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μετά από μακρά και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε η συγκρότηση ειδικής επιτροπής η οποία θα είναι αρμόδια την κατάρτιση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος που η τοπική κοινωνία θα προτείνει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και στα αρμόδια υπουργεία. Σε επόμενες συναντήσεις θα εξειδικευτούν οι προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα τεθούν προτεραιότητες, θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα και θα οριστικοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.