19.10.13

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Η χορήγηση της σύμφωνης γνώμης για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007-2013 (ΕΣΠΑ), του έργου κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ήταν το θέμα της συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος.
Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 66.805.000 ευρώ και προβλέπεται 10.000.000 ευρώ περίπου, να επιβαρύνουν την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο, ενώ οι υλοποιημένες δαπάνες τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.
Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης χαρακτήρισε την κατασκευή του νέου νοσοκομείου, ως ένα «εμβληματικό εθνικό έργο, το οποίο αποτυπώνει μια εξαιρετική θεσμική συνεργασία που υπάρχει εδώ και χρόνια στη Ροδόπη». Παράλληλα ευχαρίστησε τους θεσμικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες για την προσπάθεια που κατέβαλαν και έβαλε ως στόχο, «μέσα στο Νοέμβριο να γίνει η δημοπράτηση έργου, ενώ αν υπάρχουν ομαλές διαγωνιστικές διαδικασίες, ανάδοχος έργου θα υπάρξει σε 5 μήνες».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση αυτής της πολύ σημαντικής προσπάθειας, τονίζοντας πως «αυτό δείχνει τι μπορούμε να πετύχουμε ως κοινωνία, δουλεύοντας συντονισμένα κι ενωμένα χωρίς κομματικές αντιλήψεις». Ανέφερε πως η ένταξη του έργου είναι το πιο σημαντικό βήμα της διαδικασίας, αφού «σημαίνει πως εξασφαλίζουμε την πραγματοποίηση και την χρηματοδότηση του». Παράλληλα επεσήμανε με νόημα πως «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», λέγοντας πως «κανείς από όσους που πολέμησαν και αντιστάθηκαν σε αυτήν την προσπάθεια που κάναμε δεν μπορεί να σταματήσει το έργο».
Από την μεριά του, ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης χαρακτήρισε την κατασκευή του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής, «κορυφαίο έργο για την περιοχή», λέγοντας πως «αυτό που είναι σημαντική επιτυχία, είναι ότι καταφέραμε να συνειδητοποιήσουμε νωρίς, ότι η συμπληρωματικότητα της δράσης μας και η συστράτευση πάνω σε συγκεκριμένους στόχους που αφορούν το συνολικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό συμφέρον της Ροδόπης και της Θράκης, πρέπει να μας ενώσουν και όχι να μας χωρίσουν».
Τέλος ο διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείο Ηρακλής Χατζηνέστωρος, δήλωσε χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή και επεσήμανε πως η κατασκευή νέου νοσοκομείου ήταν επιβεβλημένη, καθώς η Κομοτηνή είναι η μοναδική πόλη στην 4η ΔΥΠΕ, που έχει νοσοκομείο χτισμένο με τις προδιαγραφές του 1960.
Να σημειωθεί πως η δυναμικότητα του νέου Νοσοκομείου θα είναι διακόσιες (200) οργανικές κλίνες συμπεριλαμβανομένου 12 κλινών της Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας. Η συνολική μικτή επιφάνεια των κλειστών στεγασμένων υπόγειων και υπέργειων χώρων, των κτιριακών εγκαταστάσεων του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, δε θα υπερβαίνει τα 25.530 μ2.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/10/13 19:39

    Τρία είναι τα προεκλογικά επιχειρήματα την τελευταία 10ετία των υποψηφίων πολιτικών στη Ροδόπη.
    1ο Το Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη. Ήδη οι πρώτες φωτογραφίες του κ. Στυλιανίδη έγιναν με ουρά τον κ. Κεφαλίδη.
    2ο Αντίσταση κατά των Χρυσωρυχείων. Εδώ προσωρινά ανέλαβε τα της αντίστασης ο κ. Παπαθανασίου και μετά τις εκλογές του ΤΕΕ αναλαμβάνουν τα αντιστασιακά καθήκοντα οι υποψήφιοι της ΤΑ όλων των βαθμίδων και μετά τις εκλογές καθήκοντα αναλαμβάνει ο κ Στυλιανίδης και οι λοιποί υποψήφιοι βουλευτές.
    3ο Μέχρι το 2009 το προεκλογικό παιχνίδι της υγείας παιζότανε με την επισκευή του υπάρχοντος νοσοκομείου, τα 6 εκ. ευρώ που εγκρίθηκαν...... αγνοείται η τύχη τους. Μετά το 2009 το προεκλογικό παιχνίδι της υγείας παίχθηκε με την κατασκευή νέου νοσοκομείου και εξαγγέλθηκε από τον κ. Πεταλωτή.
    Σήμερα που φθάσαμε στη πιθανή υλοποίηση του έργου..... η τύχη του εξαγγέλλοντος υπουργού αγνοείται.
    Είναι τα ευχαριστήρια της ηγεσίας...του ηγεμόνα και των παρατρεχάμενων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/10/13 23:24

    Το ότι σε λίγο θα κλείσει αυτό που έχουμε γιατί γιατροί δεν υπάρχουν δεν το ξέρετε και μας πουλάτε φύκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/10/13 12:13

    Και για τη σωτηρία της ΕΑΣ Ροδόπης λαλούσαν λόγους για χρόνια. Τελικά κατασχέθηκε η ακίνητη περιουσία του αναπτυξιακόυ οργάνου απο τους δανειστές και γλύτωσαν αυτοί κι΄εμείς. Για τις 700.000ευρώ με μεσάζοντες τους ντόπιους πολιτικούς που πουλήθηκε σε βιομηχανία και δεν εξοφλήθηκε ποτέ το χρέος τσιμουδιά δεν βγάζουν οι λαλίστατοι. Με το σιτάρι που πουλήθκε βερεσέ θα παρασκευαζόταν μακαρόνια για τους αφρικανούς . Πάει το σιτάρι και αφρικανοί έμειναν νηστικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.