20.10.13

Προβάδισμα 1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της Metron Analysis

Τη ρευστότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει ακόμα μία δημοσκόπηση που καταδεικνύει τη «σκληρή μάχη» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική πρωτιά. Πιο συγκεκριμένα:
Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής» η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα της τάξης 1% έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τρίτο κόμμα, αλλά σε ελεύθερη πτώση, είναι η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου:
  • ΝΔ 20,2%
  • ΣΥΡΙΖΑ 19.2%
  • Χρυσή Αυγή 5,1%
  • ΠΑΣΟΚ 4,7%
  • ΑΝ.ΕΛ. 4,2%
  • ΚΚΕ 4%
  • ΔΗΜΑΡ 2,4%
Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα :
  • ΝΔ 30,3%
  • ΣΥΡΙΖΑ 28,9%
  • Χρυσή Αυγή 7,6%
  • ΠΑΣΟΚ 7,1%
  • ΑΝ.ΕΛ 6,4%
  • ΚΚΕ 5,9%
  • ΔΗΜΑΡ 3,6%
Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες με 53% έναντι 33% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 35% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/10/13 12:51

    Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχτηκε η Ένωση Ευρωπαίων Κωμικών την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως αναφέρουν οι κωμικοί, η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνδυάζει με μοναδικό τρόπο ετερόκλητα στοιχεία κωμικού χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα ως χιουμοριστική όσο και σουρεαλιστική δραματουργική επιλογή.

    Στην ανακοίνωση, οι μεγαλύτεροι κωμικοί της γηραιάς ηπείρου δηλώνουν ότι θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του δυναμικού Έλληνα πολιτικού και καλούν το 4ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το οποίο θα λάβει χώρα στις 13-15 Δεκεμβρίου στην Μαδρίτη, να επικυρώσει πανηγυρικά την πρόταση.

    «Η πρόταση αυτή είναι ό,τι καλύτερο έχουμε ακούσει από τότε που ο Ρομπέρτο Μπενίνι σκεφτόταν να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του απεσταλμένου της Ιταλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» ανέφερε σε επικοινωνία του με το «Κουλούρι» εκπρόσωπος της Ένωσης, ο οποίος συνέχισε τονίζοντας: «η κωμική μέθοδος της υποψηφιότητας κινείται μεταξύ πολλαπλών επιπέδων. Περιστρέφεται γύρω από το βασικό θέμα του παραλόγου, ενσωματώνοντας στοιχεία μαύρης κωμωδίας, σουρεαλισμού και κωμωδίας καταστάσεων ενώ παράλληλα εμπεριέχει τον αυτοσαρκασμό και την πολιτική σάτιρα. Σαν να μην έφθαναν αυτά, οι επιδόσεις του Έλληνα πολιτικού στα αγγλικά προσθέτουν το “αλατοπίπερο” του σλάπστικ γέλιου. Η υποψηφιότητα αυτή είναι πραγματικά ένας φόρος τιμής στην κωμωδία».

    Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ένωση Κωμικών πρόκειται να υποστηρίξει έμπρακτα τον Α. Τσίπρα πραγματοποιώντας πανευρωπαϊκή καμπάνια με κεντρικό σύνθημα το «Vote for Tsipras», μεταφρασμένο στις διάφορες γλώσσες της ευρωπαϊκής ηπείρου. Στα πλαίσια της καμπάνιας, η φράση πρόκειται να τυπωθεί σε αναρίθμητα μπλουζάκια, κούπες καφέ, αφίσες και πλακάτ, ενώ οι μεγαλύτεροι Ευρωπαίοι κωμικοί αναμένεται να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Έλληνα πολιτικού ενσωματώνοντας αστεία για αυτόν στο πρόγραμμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/10/13 12:54

    ο ελληνικός λαός δεν έχει τσίπα είναι αδιάντροπος και κακομαθημένος.
    αντί να το βουλώσει να σιωπήσει και να κατεβάσει το κεφάλι με αιδώ για τις απαράδεκτες επιλογές 40 ετών, έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα.
    η φτωχοποίηση, που θα βιώσει την προσεχή δεκαετία δεν είναι ντροπή ,ντροπή είναι που ακόμη και σήμερα ψάχνει να βρει άλλους υπεύθυνους για την κατάντια του.
    Η ελευθερία απαιτεί πρωτίστως υπευθυνότητα, και χωρίς αυτή δεν νοείται ελευθερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.