19.9.13

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Δράμας με τον Ευρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο

Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή της Ομάδας των Πρασίνων Νίκο Χρυσόγελο είχε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Κατερίνα Γεροστεργίου, ο Πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας Σταύρος Δαγκλής και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΕ Δράμας.
Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης μετά τη δραστική μείωση των ΚΑΠ και την πλήρη κατάργηση των κονδυλίων για την υλοποίηση έργων, παρουσίασε τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και ανάγκες της Π.Ε. Δράμας ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
Στη συνέχεια η συζήτηση εστιάστηκε σε τοπικά θέματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα, με ιδιαίτερη έμφαση στα λατομεία μαρμάρου και τις σχετικές διαδικασίες περιβαλλοντικής αποκατάστασης, καθώς και στο πρόβλημα της διασυνοριακής ρύπανσης του ποταμού Νέστου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά ενημερώσαμε σήμερα τον κ. Χρυσόγελο για τα θέματα της Π.Ε. Δράμας, με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα που σχετίζονται με θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας. Ο Ευρωβουλευτής έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και συμφωνήσαμε να μείνουμε σε επαφή, να αποστείλουμε εγγράφως τη σχετική τεκμηρίωση για όσα συζητήσαμε σήμερα και να αγωνιστούμε από κοινού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής. Ευελπιστούμε σε μια σταθερή και στενή συνεργασία, που σύντομα θα αποφέρει καρπούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.