10.9.13

Η ΕΑΑΚ Θράκης για τις απολύσεις και τις απεργίες στο Δημόσιο και των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΔΠΘ

Με την εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη, με ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να βρίσκεται σε απελπισία, η λυκοσυμμαχία ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και εντείνει τον αμείλικτο πόλεμο στην κοινωνία, με δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε όλο το δημόσιο, με το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων κλπ, με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωφελών επιχειρήσεων, με το άνοιγμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Η ταραχή τους φαίνεται στον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να πετύχουν όσο όσο το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα (βλ ΟΠΑΠ), καθώς αναγνωρίζουν επίσημα ότι ούτε τα νούμερα βγαίνουν (δηλώσεις Στουρνάρα για πρόσθετη ανάγκη 10 δις) και κάνουν ότι αρπαχτές προλάβουν, ούτε από την οργή ενός απεργιακού κύματος που φουντώνει θα μπορέσουν να γλιτώσουν.
Ήδη η μεγαλειώδης πορεία στη ΔΕΘ έχει δώσει το έναυσμα των αγώνων, η ΕΡΤ που έριξε την τρικομματική βρίσκεται στον 3ο μήνα κατάληψης και εργατικού ελέγχου, ενώ μια σειρά κλάδοι προχωρούν σε απεργίες και αγώνα διαρκείας σε όλο το δημόσιο: οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, στα υπουργεία, στα νοσοκομεία, στις βιομηχανίες!
Στο πανεπιστήμιο πιο συγκεκριμένα, σαν να μην έφτανε η υποχρηματοδότηση και η ισοπέδωση της φοιτητικής μέριμνας (συγγράμματα, μεταφορά, σίτιση, στέγαση), το σχέδιο Αθηνά, οι αντεκπαιδευτικοί νόμοι Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, η κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε την επικείμενη διαθεσιμότητα 1.765 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ, από το σύνολο των 6.239 έναντι των 10.200 που δώθηκε από το Υπουργείο, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 25% του συνόλου των εργαζομένων!
Από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων ζητήθηκε να καταγραφούν το είδος των συμβάσεων των εργαζομένων και οι ανάγκες τους σε διοικητικό προσωπικό. Η απάντηση των εργαζομένων ήταν άμεση και μαζική, και μέσα από τις Συνελεύσεις και την Ομοσπονδία τους κηρύχθηκαν απεργίες από τις 10 έως τις 20 Σεπτέμβρη. Σύλλογοι εργαζομένων απ' όλα τα ιδρύματα της χώρας εξέδωσαν δελτία τύπου καταγγέλοντας τις απολύσεις με σύνθημα «Καμία διαθεσιμότητα / απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», ζητώντας τη συμπαράσταση και τη στήριξη και άλλων συνδικαλιστικών φορέων αλλά και των ίδιων των φοιτητών και των γονέων.
Όσον αφορά το ΔΠΘ, ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων κήρυξε απεργία για τις 10 και 11 Σεπτέμβρη, με νέα συνέλευση την Πέμπτη 12 του μήνα και νέα κινητοποίηση την Παρασκευή, ημέρα ανακοίνωσης των ονομάτων των υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα.
Ως ΕΑΑΚ, καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και τις αποφάσεις «αποφασίσομεν και διατάσσομεν» της κυβέρνησης! Καμία θυσία εργαζομένων δεν θα επιφέρει λύσεις, ούτε την ανάπτυξη και το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Σαμαρά!
  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!
  • ΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΕΝΙΑΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  • ΚΑΤΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ!
  • ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 12/9, ΣΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΙΚΗ
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΠΘ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση ΘΡΑΚΗΣ

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/9/13 18:19

    Διαβάζοντας το κείμενο δεν μπορώ παρά να θαυμάσω τις προόδους της χημείας των ναρκωτικών τα τελευταία πέντε χρόνια.
    Εδώ δε μιλάμε για ψεκασμένους, εδώ μιλάμε για άτυχους που έπεσαν μέσα στο βυτίο και έμειναν για πάντα εκεί...

    ΥΓ: Μη σκίζετε τόσα πολλά καλσόν με τη μία, θα πάθετε τενοντίτιδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/9/13 18:25

    Εκτός απο ψευταράδες και υποκινητές ταραχών, είναι και αληταράδες οι συνδικαλιστές που "διασώζουν τη χώρα" από τα λαμόγια και τις συμμορίες των πολιτικών.

    Οι αληταράδες συνδικαλιστές - αυτοί που εισπράττουν επίδομα αρνιού 200 ευρώ το Πάσχα για να λειτουργεί με ελλείμματα η ΛΑΡΚΟ - ευχήθηκαν στην Φώφη Γεννηματά να πάθει καρκίνο και να ψοφήσει.

    Προφανώς αγνοούν ότι η (και για μένα πολιτικά αντιπαθής) Γεννηματά έχει νοσήσει και έχει παλέψει με την ασθένεια. Το ποιόν αυτών των καθαρμάτων και η υστερική τους μανία, είναι ένας επιπρόσθετος λόγος ώστε να απαλλαγεί η χώρα από τον πραγματικό καρκίνο. Αυτόν του παρασιτικού συνδικαλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.