26.9.13

Επισκέψεις σε παραγωγικές επιχειρήσεις του Έβρου ξεκίνησε η Γεωργία Νικολάου

Τις εγκαταστάσεις της «CAMPUS ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ» στην περιοχή της Μέστης, επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της ΠΕ Έβρου.
Η CAMPUS παράγει το 2% της Ελληνικής παραγωγής γάλακτος, αξιοποιώντας φυτικά προϊόντα της περιοχής σε εγκαταστάσεις με τα πλέον σύγχρονα συστήματα διαβίωσης και αξιοποίησης του ζωικού κεφαλαίου. Η Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την οργάνωση και τη διαχείριση της παραγωγικής διαδικασίας της επιχείρησης, τονίζοντας παράλληλα ότι  αυτό που ξεχώρισε από τη σημερινή επίσκεψη,  είναι το μεράκι και το πάθος του επιχειρηματία  για τη δουλειά του.
Από τη συζήτηση που ακολούθησε προέκυψε η πρόταση και η διάθεση από την πλευρά του επιχειρηματία, ο χώρος αυτός  να είναι ανοιχτός – επισκέψιμος για τους μαθητές, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς ο τομέας της κτηνοτροφίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο ελπιδοφόρους κλάδους της ελληνικής παραγωγής. Ιδιαίτερα για την περιοχή μας, με παράδοση στην οικόσιτη κτηνοτροφία που πλέον εξέλιπε, η ανάπτυξη παρόμοιων μονάδων μπορεί να αξιοποιεί τη φυτική παραγωγή της περιφέρειας και να παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.