23.9.13

Η ιστορία και ο πολιτισμός της Καβάλας πόλος έλξης για τον τουρισμό κρουαζιέρας

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου ΛΙΜΗΝ – Πολιτιστικά Λιμάνια από το Αιγαίο έως τον Εύξεινο Πόντο που πραγματοποιείται στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκη.
«Με τη συνάντηση αυτή ο Δήμος Καβάλας», δήλωσε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, «ολοκληρώνει το στάδιο της έναρξης υλοποίησης οκτώ διευρωπαϊκών έργων που χρηματοδοτούνται από ανταγωνιστικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η ολοκλήρωση αυτών των έργων μέσα στην επόμενη διετία», συνέχισε ο κ. Σιμιτσής, «αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου και τη δικτύωση της Καβάλας με τους κυριότερους ενεργούς φορείς από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης αλλά και της επιστημονικής έρευνας ή ακόμη της Κοινωνίας των Πολιτών, στην περιοχής της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας».
Το έργο ΛΙΜΗΝ, με επικεφαλής Εταίρο το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μετά-Βυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ) στοχεύει να συμβάλει στην κάλυψη ενός σημαντικού κενού στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας, μέσω της δημιουργίας ενός φορέα για την προώθηση των πόλεων-λιμανιών (Καβάλα, Κωνσταντινούπολη, Βάρνα, Κωστάντζα, Οδησσός, Βατούμι) και των πολιτιστικών πόρων τους.
Ο ρόλος του Δήμου Καβάλας είναι σημαντικός, σημείωσε ο δήμαρχος Καβάλας, καθώς εκτός του γεγονότος ότι αντιπροσωπεύει τη μοναδική πόλη-λιμάνι από την Ελλάδα και τα Αιγαίο σε αυτό το εταιρικό σχήμα που περιλαμβάνει τις κορυφαίες πόλεις-λιμάνια της περιοχής, είναι και ο συντονιστής μιας βασικής ομάδας δραστηριοτήτων που αφορούν την καταγραφή των πολιτιστικών στοιχείων των Εταίρων».
Μέσα από το έργο αυτό, η Καβάλα από κοινού με τους υπόλοιπους επτά εταίρους της και ένα συνολικό προϋπολογισμό ύψους 1.200.000€, θα υλοποιήσει δραστηριότητες που συνδέονται κυρίως με την αναβάθμιση των αυλών υποδομών υποδοχής επισκεπτών κρουαζιερόπλοιων όπως είναι η δημιουργία καταλόγου και πληροφοριακών εντύπων, τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση πινακίδων σήμανσης τα οποία εστιάζονται στην ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας. «Το έργο αυτό», κατέληξε ο κ. Σιμιτσής, «αποτελεί ακόμη ένα βήμα στην κατεύθυνση της επίτευξης του στρατηγικού στόχου της δημοτικής αρχής, να αναδειχθεί το επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» σε αξιόλογο σταθμό του τουρισμού κρουαζιέρας».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος23/9/13 23:22

    Ποια κρουαζέρια ρε piazza? Δεν είσαι εναντίον του καμποτάζ που έφερε ο προδότης ο ΓΑΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.