4.9.13

Αποκαταστάθηκε η δυνατότητα τακτοποίησης των αυθαιρέτων στην Θράκη

Αποκαταστάθηκε τελικά η δυνατότητα τακτοποίησης των αυθαιρέτων στην Θράκη, μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με βάση το άρθρου 17 του νέου νόμου για τα αυθαίρετα καθώς και το παράρτημα του νόμου, στο οποίο δεν αναφέρθηκε ότι η ρύθμιση αφορά όλους τους πολίτες-κατοίκους της Θράκης και όχι μόνον τους παλιννοστούντες ομογενείς και τους μουσουλμάνους.
Έτσι στη Θράκη, όσοι θα επιχειρήσουν την τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους, θα καταβάλουν ως τίμημα το 20% του συνόλου που προκύπτει με βάση τους υπολογισμούς που γίνονται από τις ρυθμίσεις του νόμου σε πανελλαδικό επίπεδο. Θα υπάρξει δηλαδή, μια μείωση  της τάξης  80%.
Συνεχίζει βέβαια να ισχύει η δυνατότητα τακτοποίησης  αυθαίρετων κατασκευών σε εκτάσεις, των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν διαθέτουν  τίτλους κυριότητας, οι οποίοι όμως πλέον έχουν τη δυνατότητα να αποδεικνύουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς με άλλα παραστατικά. Ανοιχτό παραμένει για μας το θέμα της επιστροφής του τιμήματος σε αυτούς που νομιμοποίησαν τα αυθαίρετά τους με βάση τον προηγούμενο νόμο και οι οποίοι κατέβαλαν το τίμημα στο σύνολό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.