27.9.13

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜ-Θ για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, είναι πλέον φανερό ότι ο τουρισμός αποτελεί το αναπτυξιακό εκείνο πεδίο το οποίο αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της εθνικής προσπάθειας για οικονομική ανάκαμψη.
Η οικονομική κρίση μάς υποχρέωσε όλους να βρούμε «έξυπνους» τρόπους για την προώθηση και την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος και να απευθυνθούμε σε νέες αγορές για την προσέλκυση νέων επισκεπτών. Το κλασικό μοντέλο προσέλκυσης μαζικού τουρισμού (ήλιος – θάλασσα) χρειάζεται να συμπληρωθεί με εναλλακτικές μορφές τουριστικής ανάδειξης και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αποτελεί έναν προορισμό με πολλαπλές ευκαιρίες και υπηρεσίες, συνδυάζοντας επιμέρους εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αναδεικνύοντας το πολλαπλό τουριστικό πρόσωπο της Περιφέρειάς μας διεθνώς. Γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, πορευόμαστε όμως με αισιοδοξία και εργαζόμαστε για την διαμόρφωση μίας ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας.
Η Περιφέρεια ως αυτοδιοικητικός θεσμός είναι συνοδοιπόρος με όλους τους υπόλοιπους φορείς, ώστε να ενεργοποιηθούν και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για την τουριστική προβολή της Περιφέρειάς μας. Σήμερα η συνεισφορά του τουρισμού στην ελληνική οικονομία, αλλά και στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην ενίσχυση της απασχόλησης, χρειάζεται να αναδειχθεί και να αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα όπλα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να είναι ένας ισχυρός μοχλός ανάκαμψης.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/9/13 15:51

    Σοβαρα μας τα λετε ή πλακα κανετε αυτος ο κυριος ειναι αντιπεριφεριαρχης τουρισμου ? Και ποιος ειναι αυτος ? Αλλον απο ολοκληρη την περιφερεια δεν ειχαν να βαλουν καποιν αλλον/η για τον τουρισμο? Ευτυχως που υπαρχουν δραστηρια επιμελητηρια γιατι ανα περιμεναν απο τον κυριουλη εμεις και εμεις θα ειμασταν οι τουριστες στην Περιφερεια. Απο που ειναι και τι επαγγελετε ο κυριος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.