26.9.13

Συνελήφθη στην Κομοτηνή έπειτα από καταδίωξη διακινητής μεταναστών

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου, σε δασική περιοχή της Ροδόπης ένας 33χρονος, ο οποίος προωθούσε στην Ελλάδα 13 μετανάστες.
Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου, στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κομοτηνής, αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στον 33χρονο οδηγό αυτοκινήτου, μεγάλου κυβισμού, με γερμανικές πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Στην προσπάθειά του να διαφύγει, εξήλθε της Εγνατίας Οδού, κινήθηκε στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και πλησίον του οικισμού Πόρτο Λάγους, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και εξετράπη της πορείας του. Ακολούθως, ο 33χρονος εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή διαφεύγοντας αρχικά τη σύλληψη. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο δράστης, διαπίστωσαν ότι προωθούσε δεκατρείς μετανάστες, καθώς και ότι ένας από αυτούς τραυματίσθηκε ελαφρά από την εκτροπή του οχήματος.
Άμεσα, από την παραπάνω ομάδα αστυνομικών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του διακινητή, ο οποίος εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.