6.9.13

Η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Δράμας για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Συνεδρίασε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Δράμας με αποκλειστικό θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, το οποίο θα τεθεί προς έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11 Σεπτεμβρίου.
Η Επιτροπής Διαβούλευσης γνωμοδότησε θετικά για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δράμας που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα και το μεγαλύτερο σε μέγεθος, που έχει εκτελέσει ποτέ ο Δήμος της Δράμας.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα, «παρότι περνούμε μία δύσκολη συγκυρία για τους Δήμους με μείωση των διαθέσιμων πόρων για έργα (λαμβάνουμε μόλις το 15% του ποσού που λαμβάναμε το 2009), ο Δήμος μας εκτελεί ένα πρόγραμμα που μόνο για το 2014, το ύψος του αγγίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το ποσό που διατίθεται φέτος από τη ΣΑΤΑ είναι μόλις 1.100.00 ευρώ, το οποίο μαζί με τα υπόλοιπα της προηγούμενης χρονιάς θα ανέλθει στα 2.135.000 ευρώ και με αυτά τα χρήματα θα πραγματοποιηθούν 60 περίπου έργα στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου.

Πάντως, σε ότι αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 ύψους 25.500.000 ευρώ, το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι ο Δήμος μας βρίσκεται στην κορύφωση της προσπάθειας του για την εκτέλεση έργων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Πολλά από τα έργα αυτά είναι ήδη σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί, όπως ο Παιδικός Σταθμός στη Νέα Κρώμνη, τα έργα προσβασιμότητας της οδού Γούναρη, το ΚΗΦΗ στην περιοχή της Ανάπλασης, το παλιό Δημαρχείο που ανακατασκευάζεται και δημιουργείται Πνευματικό Κέντρο, τα νέα δίκτυα ύδρευσης σε Ξηροπόταμο, Χωριστή και φυσικά στην πόλη της Δράμας.

Επίσης και νέες εντάξεις που πολύ σύντομα θα αρχίσουν να υλοποιούνται όπως το νέο κτίριο ΚΔΑΠ ΜΕΑ για τα παιδιά με αναπηρία, η ανάπλαση της Ανατολικής πλευράς της πόλης και συγκεκριμένα η οδός Φιλίππου και η οδός Χελμού με όλους τους κάθετους δρόμους και τους ποδηλατοδρόμους που θα δημιουργηθούν κατά μήκος των οδών.

Η ενεργειακή αναβάθμιση μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων όπως το 2ο Λύκειο και Γυμνάσιο, το 1ο και 2ο Δημοτικό, το κτίριο των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, το 1ο Λύκειο κλπ. Αξίζει πάντως να υπογραμμιστεί ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2014 που αγγίζει τα 25.500.000 ευρώ προστίθενται επιπλέον και τα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα της ΔΕΥΑΔ, τα οποία αγγίζουν τα 24.000.000 ευρώ.

Συνολικά δηλαδή ο Δήμος μας υλοποιεί ένα τεράστιο τεχνικό πρόγραμμα με χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ που αγγίζουν τα 50.000.000 ευρώ.

Συγχρόνως, αναμένεται η έγκριση για την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού που ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ και η ένταξη του υπόλοιπου τμήματος του δικτύου ύδρευσης της πόλης των ζωνών 2 και 3 ύψους περίπου 10.000.000 ευρώ. Σας θυμίζω τέλος ότι στα 20 προηγούμενα χρόνια οι χρηματοδοτήσεις έργων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Δήμο Δράμας δεν είχαν ξεπεράσει σε εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων τα 17.000.000 ευρώ συνολικά. Σήμερα, σε λιγότερο από τρία χρόνια διοίκησης στον Δήμο, ευελπιστούμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος του έτους τα 60.000.000 ευρώ, τα οποία μεταφράζονται σε έργα προς όφελος της πόλης και των συνδημοτών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.