10.9.13

Οριστική η απόφαση των καθηγητών … κλειστά σχολεία μετά τον αγιασμό

Την οριστική απόφαση να απεργήσουν από την Δευτέρα, πήραν οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλείνοντας τα σχολεία πριν καλά καλά ανοίξουν. Η Ολομέλεια των προέδρων ΕΛΜΕ επικύρωσε την απόφαση των τοπικών ενώσεων και αποφάσισε να προχωρήσει σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 16 του μήνα.
Από τις 85 ΕΛΜΕ οι 72 τάχθηκαν υπέρ των πενθήμερων απεργιών, κάτι που έγινε χθες δεκτό από την Ολομέλεια σε μια συνεδρίαση που δεν είχε ιδιαίτερες εντάσεις, αφού οι διαφωνίες αφορούσαν κυρίως τη διάρκεια της απεργίας.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, οι αρμόδιοι υπουργοί αποφεύγουν να κάνουν δηλώσεις για το θέμα, ενώ ο Κώστας Αρβανιτόπουλος επιμένει ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά και πως δεν έχει τεθεί θέμα επιστράτευσης των καθηγητών, όπως έγινε τον Μάιο, καθώς τότε υπήρχαν λόγοι δημόσιου συμφέροντος (σ.σ.: οι πανελλαδικές εξετάσεις) και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός είχε δώσει το «πράσινο φως».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/9/13 12:31

    Το δύσκολο φίλοι "εργαζόμενοι" και "χαμηλοαμειβόμενοι" εκπαιδευτικοί δεν είναι στα γυμνάσια λύκεια. Εκεί θα κάνουν δημοκρατικές καταλήψεις (ελάχιστοι) μαθητές, θα κλείσουν τα σχολεία, θα πληρώνεστε την "εργασία" σας. Τα φροντιστήρια θα "εκπαιδεύσουν" τους υπόλοιπους μαθητές (που έχουν να πληρώσουν). Ο καημός σας είναι τα δημοτικά που για να κλείσουν πρέπει να χάσουν πολλά λεφτά σαν πραγματικοί απεργοί οι δάσκαλοι και όχι σαν γιαλαντζί απεργοί εφόσον δεν υπάρχει η βοηθητική εφεδρεία καταληψιών μαθητών, χώρια που διαλύετε τους γονείς για το πού θα αφήσουν για φύλαξη τα τέκνα. Εδώ σας θέλω κουτοπόνηροι εκπαιδευτικοί. Τα ίδια παίρνουν δάσκαλοι και καθηγητές, ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Γιατί οι μεν πολυήμερη απεργία ενώ οι δε όχι;;;; Γιατί;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/9/13 15:08

    αντε με το καλο αυριο να ανοιξουν τα σχολεια....να αρχισουν ''να λιποθυμανε τα παιδακια''......μηπως και ανεβουν καμια σταλα τα ποσοστα του θιασου της κουμουνδουρου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.