17.9.13

60 τμήματα του Κέντρου δια βίου μάθησης λειτουργούν στον Δήμο Δράμας

Με την προγραμματική σύμβαση που έχει ήδη υπογραφεί από το Δήμο Δράμας και το Υπουργείο Παιδείας αλλά και με την πρόσληψη δύο ατόμων από το Υπουργείο, για την υποστήριξη των προγραμμάτων δια βίου μάθησης, άρχισαν να πραγματοποιούνται ήδη τα πρώτα 60 τμήματα, που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο. 
Η δια βίου μάθηση είναι μία από τις αρμοδιότητες που ανατέθηκαν στους Δήμους από τον Καλλικράτη και ο Δήμος της Δράμας υλοποιεί ξεκίνησε όλη την διαδικασία ανάληψης των ευθυνών με βάση τις αρμοδιότητες αυτές από το 2011. Τα 60 πρώτα τμήματα λειτουργούν ήδη και τα παρακολουθούν περισσότεροι από 900 πολίτες, ενώ εντός της χρονιάς θα υλοποιηθούν και νέα προγράμματα στα οποία θα μπορέσουν να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι Δραμινοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, με τη συνεργασία των δύο υπαλλήλων που προσελήφθησαν για τη λειτουργία του Κέντρου δια βίου μάθησης  και χάρη στην προεργασία που προηγήθηκε, ο Δήμος Δράμας είναι από τους πρώτους, που υλοποιούν τα προγράμματα και μάλιστα σε τόσο μεγάλο αριθμό αντικειμένων.
Παράλληλα ο Δήμος Δράμας επιδιώκοντας να ενδυναμώσει και να υποστηρίξει την Τρίτη ηλικία θα υλοποιήσει επιπλέον εκπαιδευτικά προγράμματα στα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Χωριστής και του Ξηροποτάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.