18.9.13

Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα…

Θύμα της ακροδεξιάς βίας έπεσε ο 34χρονος, γνωστός για την έντονη δράση του στα αντιφασιστικά κινήματα, Παύλος Φύσσας, μαχαιρωμένος κατάστηθα από ομάδα τραμπούκων φασιστών, έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι.
Το επεισόδιο ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60, εντός της οποίας θαμώνες παρακολουθούσαν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο καυγάς που ξεκίνησε για αθλητικά σύντομα εξετράπη σε πολιτική αντιπαράθεση. Το θύμα διαπληκτίστηκε έντονα με έναν 45χρονο, ο οποίος κατά τις ίδιες πηγές πρόλαβε να ειδοποιήσει «φίλους» με sms του να σπεύσουν στην καφετέρια. Ακολούθησε εισβολή ομάδας 15 έως 20 ατόμων -σύμφωνα με μαρτυρίες ντυμένων στα μαύρα- και υπήρξε κυνηγητό στους γύρω δρόμους.
Κατά τη διάρκεια της «συμπλοκής» τραυματίστηκε με τρεις μαχαιριές στο στήθος ο 34χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε.
Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 45χρονου, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, όπως επίσης και το ότι ανήκει ιδεολογικά στην Χρυσή Αυγή. Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν επίσης, τους συνεργούς του δράστη, καθώς στην επίθεση μετείχαν γύρω στα δεκαπέντε άτομα.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/9/13 17:28

    Έτσι, να παραδεχόμαστε πού οδήγησε την κοινωνία το δηλητήριο των ακραίων. Δίπλα δίπλα ήταν στο Σύνταγμα σαν αγανακτισμένοι οι Χρυσαυγίτες με τους ... "αριστερούς" (συνδικαληστές τέως του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΙιώτες). Ήταν "εναντίον του μνημονίου και του σάπιου συστήματος". Έσπειραν εμφύλιο θερίζουν εμφύλιο. Αναρωτιέμαι αν κάποια πέτρα από αυτές που πετούσαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι στο Αρκάντια το 2011 έβρισκε στο κεφάλι κάποιον τυχαίο τι θα έλεγαν... Τίποτα. Όπως τίποτα δεν είπαν για τη ΜΑρφίν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/9/13 18:29

    Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα: "Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες". Δεν το λέω. Εδώ δεν κάηκε αυτοκίνητο. Εδώ χάθηκε ζωή.

    Η ζωή ενός ανθρώπου είναι ιερή. Ο Θεός ή οι ανώτερες δυνάμεις τέλος πάντων ας αναπαύσουν την ψυχή του.

    Κανονικά 1.000.000 κόσμου θα έπρεπε να δονεί την Αθήνα σήμερα με την ιαχή: Όχι άλλο αίμα.

    Άσε. Αν δεν αλλάξει πορεία αυτή η χώρα είναι τελειωμένη υπόθεση. Τ' ακούτε; ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. Κι ας σκούζουν οι λαϊκιστές Τσίπρας και Καμμένος για τη σωτηρία με αυτούς. Φαίνεται ότι η προτροπή Καμμένου για λιντσάρισμα βγήκε αληθινή τελικά, αλλά σε άλλο πρόσωπο. Προτείνω να ξυπνήσουμε όσο είναι καιρός και να αντιληφθούμε τον ΘΑΝΑΣΙΜΟ κίνδυνο που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Τσακίστε και απομονώστε αυτή τη συμμορία κοινών δολοφόνων πρίν να είναι αργά. Όποιος συνεχίζει να τους στηρίζει φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα. ¨Οποιος στηρίζει φράσεις σαν των Χαυγιτών και τέτοια έργα εννοείται, δλδ εκτός από τους φυσικούς και οι ηθικοί αυτουργοί τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδωράκη, Σπάρτακοσπιθών και ΑνεξΕλ πρέπει να απομονώνονται.

    Θεός σχωρέστον τον άνθρωπο. Άτυχος μέσα στις ψευδαισθήσεις που του καλλιέργησε η ψευτοαριστερά και οι ψευτοπατριώτες του Καμμένου με τους οποίου λεει θα συγκυβερνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/9/13 22:56

      Πες κατι και για τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το αδερφο κομμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ... δεν ειναι ντροπη - ντροπη ειναι να κανεις πως δεν βλεπεις αυτο που γινεται μπροστα στα ματια σου

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/9/13 10:43

      Άθλιο κόμμα η ΝΔ όντως. Αλλά προφανώς για άλλους λόγους εκτός από αυτούς της φανταστικής ανάρτησης του 18:29. Ντροπή σε σας που απλά διαστεβλώνετε και υπονομεύετε μια πολύ καλή τοποθέτηση επειδή έτσι ξέρετε να κάνετε (το μόνο που ξέρετε άλλωστε...) σαν παραδοσιακά νεάντερταλ της "αριστεράς".

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος18/9/13 23:55

    Όλη η Ελλάδα συγκλονισμένη απο μία ακόμη δολοφονία της ΔΕΞΙΑΣ, εκτός από τους ηρωϊκούς ΠΑΣΟΚτσήδες σχολιαστές του piazza οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν πως για τα εγκλήματα των δεξιών δολοφόνων φταίνε... οι αριστεροί που δολοφονούνται. Για τον φόνο δεν φταίει ο θύτης, φταίει το θύμα!

    Δοκιμάστε καλύτερα το άλλο με την Γη που είναι επίπεδη ή αυτό με τον γάιδαρο που πετάει, σίγουρα εινα πιο κοντά στην πραγματικότητα από τις θεωρίες που μας αραδιάζετε. Το ξέρετε και το ξέρουμε.

    Και τις θεωρίες αυτές τις αραδιάζετε όχι επειδή τις πιστεύετε (κανείς δεν μπορεί να τις πιστέψει άλλωστε), αλλά μόνο και μόνο για να δικαιολογήσετε την ψήφο σας στον Ευρυπίδη Στυλιανίδη και στη ΝΔ.

    Για να μη χάσετε το βύσμα σας και το ραχάτι σας, δεν έχετε πρόβλημα να συγκυβερνήσετε με μαχαιροβγάλτες, σε μια "μεγάλη συντηρητική συμμαχία". Γιατι αν είχατε πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή θα είχατε πρόβλημα και με την πρόταση του Μπάμπη Παπαδημητρίου τις προάλλες - απ' οτι είδα, δεν είχατε.

    Αλήθεια μιλήσατε ποτέ, εδώ σ' αυτό το μπλογκ, ενάντια στη Χρυσή Αυγή, είπατε ποτέ κάτι εναντίον της; η απάντηση ειναι συντριπτικη: δεν το κάνατε ποτέ. Αντίθετα, σε κάθε αρθρο εναντίων των ναζί, εσείς βγαίνατε και κατηγορούσατε την Αριστερά - το ίδιο κάνουν και οι ναζί, ξέρετε: κι αυτοί, όπως κι εσείς, με την Αριστερά έχουν το πρόβλημα, όχι με τον Σαμαρά. Συμφωνειτε ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Μιχαλολιάκο σ αυτό το θέμα.

    Το αποτέλεσμα αυτής της "συναινεσης" το είδαμε χθές αργά τα μεσάνυχτα. Τα ακόμα χειρότερα θα έρθουν μόλις η Χρυσή Αυγή μπεί στη συγκυβέρνηση για να σωθούμε από... τα "άκρα": τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους αντιφασίστες - όλους αυτούς που αντιπαθείτε στον ίδιο βαθμό τόσο εσείς, όσο και οι χρυσαυγίτες.

    Από απλά γλειφτόνια του Στυλιανίδη γίνατε τελικά απλοί χειροκροτητές του Λόκα. Και μόνο μια λέξη υπάρχει πλέον για σας: Κατάντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/9/13 01:19

    Βύρων Πολύδωρας (δεξιός καραγκιόζης - ΝΔ): «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» | «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία»

    Θάνος Τζήμερος (νεοφιλελεύθερος καραγκιόζης - ΔΗΞΑΝ): «Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι.»

    Στέφανος Κασιμάτης (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως.»

    Παναγιώτης Ψωμιάδης (δεξιός καραγκιόζης - ΝΔ): «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα.»

    Γιώργος Τράγκας (δημοσιογραφικός λοβιτούρας -όπου φυσάν τα φράγκα): «Έχουν οι έρθει οι άνθρωποι [σ.σ. οι χρυσαυγίτες] όμως σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι..» | «Εγώ κυρίες και κύριοι αν λάβω υπόψιν μου ότι η ΧΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, πρέπει να πω ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εκτός συνταγματικού τόξου»

    Μιχάλης Κατσιγέρας (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Το κενό μιας δημοσίας τάξεως για όλους τους πολίτες έχει ήδη αρχίσει να καλύπτεται στις μαύρες περιοχές των Αθηνών από τους ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής»

    Ντόρα Μπακογιάννη (νεοφιλελεύθερη διαπλεκόμενη - ΝΔ): «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το "σεις και με το σας"»

    Μπάμπης Παπαδημητρίου (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία.» | «Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!»

    Ανδρέας Λοβέρδος (πέρα-δώθε πολιτικάντης): «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα»

    Γιάννης Μπέζος (ηθοποιός της ευθύνης): «Το χαστούκι [του Κασιδιάρη] δεν σημαίνει ότι κάποιος χαστούκισε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει χτυπάω κάτι κατεστημένο.»

    Μητροπολίτης Αμβρόσιος: «Η Χρυσή Αυγή μπορεί να καταστεί γλυκιά ελπίδα για τον πολίτη»


    ΑΥΤΟΙ οι ηθικοι αυτουργοι (γιατι προφανως και ΕΙΝΑΙ ηθικοι αυτουργοι) δεν θα επρεπε επισης να απομονωθουν κυριε 18.29?
    τί εχετε να πειτε γι αυτους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/9/13 10:56

      Άντε να ψιλοσυμφωνήσουμε με το ανθολόγιο σου. Γιατί όμως δίνεις τόση σημασία σε μερικές χαριτωμενιές (αλλά και σε βαρύτατες όντως παρασπονδιες όπως του Πολύδωρα ή των καλλιτεχνών) και τους ανακυρήσσεις σε ηθικούς αυτουργούς τη στιγμή που αν είναι να συζητήσουμε για ηθικές και φυσικές αυτουργίες σίγουρα αυτά που μας πληροφορείς ωχριούν μπροστά στα σκόπιμα και συνειδητά αίσχη του σΥΡΙΖΑ π.χ. Αρκάντια, ΜΑρφίν, Σκουριές, γενικότερες πολιτικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του περί της θολής ιδέας της "επανάστασης", συχνά χωρίς να κρύβουν το βίαιο χαρακτήρα που επιδιώκουν να της δώσουν.

      Ο ίδιος ο ΑΛέξης εμπρηστικά μίλησε για πεζοδρομιακό ανένδοτο υπονοώντας ακτιβισμό τύπου ΧΑ, και μάλιστα με εκδικητικότητα που φθάνει μέχρι του σημείου της "αναδρομικότητας" στην ανακήρυξη εγκλημάτων.

      Ένα στοίχημα μόνο να βάλουμε αν θες. Καταδικάστε όποιους θέλετε ΣΥΡΙΖΑκια "αναδρομικά". Πρώην δημάρχους και νομάρχες ας πούμε του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορείτε να αφήσετε έξω από την αναδρομικότητα τον ΓΑΠ που για σας είναι εγκληματίας. ΠΡοσπαθώ να φανταστώ τον Αλέξη να καταδικάζει τον ΚΑΙ αμερικανό πολίτη ΓΑΠ "αναδρομικά". Τι στοίχημα πάτε ότι δεν θα το κάνει ΚΥΡΙΩΣ γιατί είναι αμερικανός πολίτης και μαγκιά του του ΓΑΠ.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.