12.9.13

25 χρόνια σε ακατάλληλο κτίριο το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας

Τα προβλήματα με την ακαταλληλότητα του κτιρίου που φιλοξενεί το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας, αναδεικνύει με ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην ανακοίνωση προτείνονται πιο οικονομικές και ανθρώπινες λύσεις για την μεταφορά του σχολείου, αλλά όπως τονίζεται ο Δήμαρχος Δημήτρης Μουζάς και διαχρονικά οι κυβερνήσεις αδιαφορούν. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Για άλλη μια χρονιά το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας θα φιλοξενήσει τους 24 μαθητές του, με τα ιδιαίτερα προβλήματα, σε ενοικιαζόμενες ακατάλληλες αίθουσες στην είσοδο παλαιού κτιρίου. Είκοσι πέντε (25) χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με την ανάλγητη πολιτική τους κοροϊδεύουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Μεγάλες είναι οι ευθύνες και των τοπικών στελεχών τους που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια, στις πρώην Νομαρχίες, στους Δήμους. Στην ουσία αποδέχονται και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, ποτέ δεν διεκδίκησαν δυναμικά την ανέγερση ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στην Ορεστιάδα.
Η Δημοτική παράταξη του κ. Μουζά, που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Ορεστιάδας 7 χρόνια, έχει και τις δικές της ιδιαίτερες ευθύνες, γιατί ενώ υπάρχουν πολύ καλύτερες και οικονομικότερες επιλογές από την σημερινή, πχ η μεταφορά του Ειδικού σχολείου στο σχολείο του Νεοχωρίου, αδιαφορεί και δεν τις υλοποιεί.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας θεωρεί μονόδρομο την ανάπτυξη αγώνων για την ανέγερση ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στην Ορεστιάδα. Και καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να συντονίσουν τις προσπάθειές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.