29.8.13

Πάμε για τη φιλία, για ένα υγιεινό και ειρηνικό μέλλον στη Σαμοθράκη και στην Ίμβρο

Το Αιγαίο είναι ο κοινός χώρος όπου ενώνονται οι ζωές των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Όμως οι θάλασσές μας, αυτές που εμπνέουν όχι μόνο τους δύο λαούς μας αλλά ολόκληρο τον κόσμο, σήμερα βρίσκονται αντιμέτωπες με τη μόλυνση.
Οι Σύλλογοι Δάφνη-Defne αυτή τη χρονιά καλούν σε μία κοινή συνάντηση με θέμα την «Καθαρή Θάλασσα» ακαδημαϊκούς και διπλωμάτες, επιστήμονες και επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και λογοτέχνες, δημοσιογράφους, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης από τις δύο χώρες.
Στόχος του 12ου Φεστιβάλ Φιλίας – Σαμοθράκη και Ίμβρος, να κάνουμε βιώσιμες τις θάλασσες και τις ακτές και να τις παραδώσουμε στις επόμενες γενιές καθαρές και με άθικτο τον φυσικό τους πλούτο. Για το λόγο επιλέχθηκαν ως «σημεία συνάντησης» της φιλίας μας δύο μοναδικά νησιά με φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο, με πλούσια υποθαλάσσια και επίγεια βιοποικιλότητα: τη Σαμοθράκη και την Ίμβρο.
Το φεστιβάλ αυτό, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 12 – 15 Σεπτεμβρίου 2013 με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων διεθνούς βεληνεκούς, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα βήμα για την υιοθέτηση κοινών στόχων σχετικά με τις «Καθαρές Θάλασσες» εκ μέρους των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, των πανεπιστημίων και των τοπικών αυτοδιοικήσεων προωθώντας παράλληλα τη δημιουργία μόνιμης πλατφόρμας που θα συγκεντρώνει πρόσωπα από διαφορετικούς χώρους όπως αυτούς της τέχνης, του πολιτισμού, των  ΜΜΕ, της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας.
Η Σαμοθράκη, που είναι το πλησιέστερο ελληνικό νησί στην Κωνσταντινούπολη, είναι ταυτόχρονα και ένας επίγειος παράδεισος με τους ορμητικούς της καταρράκτες, το όρος Σάος με τα πυκνά του δάση και τις κατακάθαρες ακτές της. Η δε Ίμβρος είναι ένας άλλος φυσικός παράδεισος με ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα, που απέχει μόνο μισή ώρα από εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.