30.8.13

Πρωτοβουλία της ΠΕ Δράμας για την απόδοση δημόσιας έκτασης σε αγρότες

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας, Νίκο Ιώβη, είχε συνάντηση με αγρότες της περιοχής του Αγίου Αθανασίου που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των αγροτών για τη συστηματική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα η Π.Ε. Δράμας για την απόδοση προς καλλιέργεια στους αγρότες της περιοχής μας δημόσιας έκτασης 2000 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Π.Ε. Δράμας στα τενάγη των Φιλίππων, και την οποία εκμεταλλεύονται με καταπάτηση εδώ και χρόνια συγκεκριμένοι αγρότες της γειτονικής Καβάλας.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε: «Ξεκινήσαμε τις διαβουλεύσεις με τους αγρότες μας, και θα υπάρξουν ανάλογες συναντήσεις με αυτή του Αγ. Αθανασίου και σε άλλα χωριά της περιοχής της βάλτας, με τελικό στόχο να δοθεί αυτή η έκταση των 2000 στρεμμάτων προς καλλιέργεια σε δραμινούς αγρότες. Μάλιστα θα δοθεί προτεραιότητα σε ενδιαφερόμενους με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, για παράδειγμα νέους αγρότες, ανέργους, πολύτεκνους κλπ. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη στην περιοχή, δίνοντας συγχρόνως διέξοδο στους αγρότες μας που χρειάζονται περισσότερη καλλιεργήσιμη γη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.