22.8.13

Παρέμβαση Χατζηοσμάν για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, επανήλθε με νέα ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτση, στο ζήτημα της εξομοίωσης των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ με τους ασφαλισμένους σε άλλα ταμεία. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
«Οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ είναι οι μοναδικοί ανάμεσα στους άλλους εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σε ηλικία μικρότερη των 67 ετών. Η αδικία εις βάρος των αγροτών αποτέλεσε αντικείμενο παλαιότερης ερώτησης (αρ. πρωτ. 10651/16.05.2013) η οποία έμεινε αναπάντητη.
Για την αποκατάσταση του προβλήματος δεσμεύτηκε προσωπικά ο Πρωθυπουργός σε ομιλία του στη Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο. Έκτοτε δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια. Οι άμεσα επιβαρυμένοι είναι οι αγρότες γεννηθέντες τα έτη 1948 και 1949, ενώ ο αγροτικός κόσμος στο σύνολό του διεκδικεί την εξομοίωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης με τους άλλους εργαζομένους, δηλαδή το 62ο έτος ηλικίας με 40 έτη εργασίας.
Βάσει των παραπάνω ερωτάται ο υπουργός
  • Για ποιο λόγο καθυστερεί η εξομοίωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων στον Ο.Γ.Α. με τους ασφαλισμένους στα υπόλοιπα ταμεία;
  • Πότε θα προβεί σε νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει το δικαίωμα συνταξιοδότησης σε αγρότες που συμπλήρωσαν το 62ο έτος ηλικίας με 40 έτη εργασίας;
  • Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ασφαλισμένους στον Ο.Γ.Α. γεννηθέντες τα έτη 1948-1949 που είναι οι άμεσα θιγόμενοι;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.