28.8.13

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο Κρανοχώρι Καβάλας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτη 27 Αυγούστου, η φωτιά που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Λεύκης  και επεκτάθηκε μέχρι το Κραναοχώρι Καβάλας.
Άμεση ήταν η επέμβαση όλων των επίγειων και εναέριων μέσω κατάσβεσης.  Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχείρησαν δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου καναντέρ, δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.
Η περιοχή όπου επεκτάθηκε η πυρκαγιά είναι δυσπρόσιτη με αποτέλεσμα το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ωστόσο χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων η φωτιά δεν έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ζωικό κεφάλαιο και περιουσίες.
Από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης που συντόνιζε τις ενέργειες, ενώ ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής έδωσε εντολή να τεθεί στη διάθεσης των δυνάμεων κατάσβεσης  όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός που διαθέτει ο Δήμος Καβάλας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατάστρεψε περί τα 1500 στρέμματα αείφυλλων και πλατύφυλλων δέντρων.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης θα προχωρήσουν στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών σε μια προσπάθεια να θέσουν τη φωτιά σε πλήρη έλεγχο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας τα πυροσβεστικά αεροσκάφη θα ξεκινήσουν  και πάλι ρίψεις νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.