23.8.13

Δύο νέες εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ από το Δήμο Δράμας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης δύο σημαντικών έργων για το Δήμο Δράμας. Μετά από συλλογική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΘΡΑΚΗ 2007-2013» και  χρηματοδοτούνται 100% από το ΕΣΠΑ τα ακόλουθα έργα:
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, προϋπολογισμού 2.833.450,00 ευρώ. 
Το έργο αφορά στην ανακατασκευή και ανάπλαση της οδού Φιλίππου και της ευρύτερης περιοχής με την κατασκευή και του πρώτου δικτύου ποδηλατοδρόμων, που θα δίνουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους χρήστες του ποδηλάτου να μετακινούνται σε ασφαλείς ποδηλατοδρόμους και μάλιστα στην περιοχή της ανάπλασης, όπου καθημερινά συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος δημοτών και κυρίως νέων. Η παρέμβαση θα περιλαμβάνει:
  • Πεζοδρόμιο στη βόρεια πλευρά της οδού με εξυπηρέτηση τυφλών και ράμπες για την διευκόλυνση της κίνησης των Α.Μ.Ε.Α. και με τοποθέτηση 100 φωτιστικών επί ιστού
  • Κατασκευή οδοστρώματος με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (σύνολο 2)
  • Ποδηλατόδρομο με νησίδα που θα διαχωρίζει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων από τον ποδηλατόδρομο
  • Τα πεζοδρόμια θα επιστρωθούν με βοτσαλόπλακα και διακοσμητικά φιλέτα από μάρμαρο
  • Τα κράσπεδα θα είναι πρόχυτα αλλά και μαρμάρινα
  • Θα υπογειοποιηθεί το δίκτυο της ΔΕΗ στις οδούς Φιλίππου-Σαγγαρίου –Τερψιχόρης – Κεφαλληνίας
  • Οι συμβάλλουσες οδοί θα διαμορφωθούν ανάλογα σε ικανό μήκος για ομοιόμορφη μετάβαση
  • Το μήκος της παρέμβασης στην οδό Φιλίππου είναι  860 μ., ενώ ο ποδηλατόδρομος θα συνεχιστεί  στην οδό Χελμού για άλλα 830 μ. όπου θα φυτευτεί και δενδροστοιχία 140 περίπου δένδρων για διαχωρισμό του ποδηλατόδρομου από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, προϋπολογισμού 880.700,00 ευρώ.
Το έργο αφορά στην κατασκευή και τον εξοπλισμό του κτηρίου για τη στέγαση της κοινωνικής δομής όπου απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά με αναπηρίες. Πρόκειται για μια δομή κοινωνικής πρόνοιας που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια και μέχρι σήμερα στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτήριο που δεν διαθέτει τους κατάλληλους χώρους και τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Με την κατασκευή του έργου θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος για τα παιδιά με αναπηρίες που θα διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα για τη δημιουργική τους απασχόληση. Με την ένταξη ενός ακόμη μεγάλου έργου κοινωνικής πρόνοιας στο ΕΣΠΑ, καταδεικνύεται σαφέστατα η προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής για την υποστήριξη των δομών και την ανάπτυξη υποδομών κοινωνικής πρόνοιας.
Με την Κατασκευή του Νέου Παιδικού Σταθμού στη Νέα Κρώμνη, την Κατασκευή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στην περιοχή της ανάπλασης, την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας για την κατασκευή του Κέντρου Σίτισης Απόρων, την κατασκευή και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, έχει σηματοδοτηθεί το ενδιαφέρον του Δήμου Δράμας την τρέχουσα δημοτική περίοδο για την υποστήριξη των συνδημοτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και υφίστανται εντονότερα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.