26.8.13

Νικήτρια η Ξάνθη στο ντέρμπι της Θράκης

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε η Ξάνθη, που επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού στο τοπικό ντέρμπι που έγινε στα Πηγάδια. Ο Εστέμπαν Σολάρι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πέτυχε το μοναδικό γκολ σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης.
Επιθετικά οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί, με τους Ντε Γκούζμαν, Μαρίν, Σολάρι να πρωταγωνιστούν και να έχουν πάρει τον «αέρα» των φιλοξενούμενων. Έτσι, στο 3΄ ο Σολάρι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά μετά από σέντρά του Μαρίν, ενώ μετά από κόρνερ του τελευταίου ήταν η σειρά του Βάλλα να αστοχήσει σε κεφαλιά στο 19΄.
Ο Μαρίν σκόραρε στο 22' αλλά ήταν εκτεθειμένος και το γκολ σωστά ακυρώθηκε, ενώ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου πήρε τη πάσα από τον Μάνταλο, πέρασε έξοχα στον Εστέμπαν Σολάρι και ο Αργεντινός (αδελφός του Σαντιάγκο, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ιντερ) άνοιξε το σκορ.
Στο δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι άφησαν χώρο προκειμένου να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Πράγματι, ο Πανθρακικός είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε τη μπάλα, αλλά αδυνατούσε να «πατήσει περιοχή». Γενικά το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σε καμία περίπτωση το ρυθμό του πρώτου. Χωρίς φάσεις, με δυνατές μονομαχίες και την Ξάνθη καλά «οχυρωμένη» να κρατάει σχετικά εύκολα τη νίκη.

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Τσέμα, Παΐτο, Βάλλας, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν, Μάνταλος (71΄ Βασιλακάκης), Μαρσελίνιο (65΄ Κάλβο), Σολάρι (+90΄ Γκοχούρι)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Εμπό (46΄ Ρομέου), Ζος, Παπαγεωργίου, Μακρυδημήτρης, Λαδάκης (77΄ Ζεκίνι), Κάσες, Μπαϊκαρά (59΄ Πόποβιτς), Ιγκόρ, Τζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.