22.7.13

Πιο Success Story … όταν αυξάνεται το χρέος της Ελλάδας;

Πάνω από 305 δισεκατομμύρια ευρώ χρωστούσε η Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο φέτος, με το ποσό αυτό να αντιστοιχεί στο 160,5% του ΑΕΠ της χώρας, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για τη συγκεκριμένη περίοδο.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/7/13 16:57

    Μη τυχόν και κάνουμε καμιά βλακεία και ψηφίσουμε κάτι άλλο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
    Να συστρατευτούμε και να αναδείξουμε εκ νέου, όταν θα κληθούμε, τούς εθνοσωτήρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/7/13 08:43

    Με τετοια επιχειρήματα βαριάς αμορφωσιάς και σκόπιμης διαστρέβλωσης δεν είναι να απορούμε για την κατάντια της χώρας.

    Κανείς δεν είπε ότι success story = παράδεισος.

    Απλά αν δεν είχε εφαρμοστει το μνημόνιο, έστω και ατελώς, άσχημα, η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει. Τιποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Η αριστερή γκαιμπελική προπαγάνδα μεταφράζει όπως θέλει τις δηλώσεις και τις θεμελιώδεις επιστημονικές και πολιτικές διαπιστώσεις. Το 160,5% είναι προβλεπόμενο νούμερο σε μια μακρόχρονη πορεία εξυγίανσης και - δυστυχώς - αποτελεί ένα τύπο επιτυχίας σε σχέση με την οικονομική καταστροφή της αμεριμνισίας ή του αριστερού προγράμματος της αντιπολίτευσης.

    Πράγματι εκεί καταντήσαμε λόγω των παλαιοπασόκων, των νδκρατών πασόκων, των "αριστερών" και του λανθάνοντος φασισμού που ξανασηκώνει κεφάλι. Να θεωρεείται ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ επιτυχία η ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Το 161% χρέος να αποτελεί συντεταγμένο νούμερο που να μας ικανοποιεί και απλά να λέμε και καμιά μαλακία ("χειρότερα τώρα από πριν μπούμε στο μνημόνιο") για να περνάει η ώρα.

    Σοβαρά τώρα. Η έκφραση "Δείτε τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως είμαστε σε χειρότερη κατάσταση, απ’ ότι όταν μπήκαμε στο μνημόνιο" δεν είναι κάπως γελοία;;; Υπήρχε ποτέ κάποιος, ΕΝΑΣ, που να πρότεινε, να ισχυρίστηκε, να διέδωσε, να προέβλεψε, να δεσμεύτηκε ότι το 2013 / 2014 /2015 θα είχαμε καλύτερη συνολική οικονομική επίδοση από το 2010;;;;;

    Κάπως θετικές εξελίξεις βελτίωσης όμως πυο αποδεικνύουν τη δυναμική (και όχι τη διάσωση) της χώρας είναι:

    1. Ο τουρισμός
    2. Αύξηση εισαγωγών / μείωση εισαγωγών
    3. Πρακτικά επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος

    Ασθενικές μεν αλλά συντηρήσιμες (αν κάνουμε καλή δουλειά πράγμα βέβαια χλωμό με τέτοια κυβέρνηση και τέτοια αντιπολίτευση) θετικές εξελίξεις.

    Ο κόσμος πεινάει;;; Πεινάει!!! Δε χρειαζόμαστε κανέναν αριστεροφασίστα σχολιαστή να μας το θυμίζει. Έχουμε κι εμείς στομάχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/7/13 09:11

    Η οικονομία του κεντρικού σχεδιασμού- η οικονομία της εντολής δλδ - ο σοσιαλισμός με όποιο πρόθεμα (εθνικό- πχ δλδ η εθνικοσοσιαλιστική ΧΑ) είναι καταδικασμένος a priori να φέρει πεινα..

    κανονική πείνα όχι σαν αυτήν που επικαλείσθε αντιμνημονιακοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/7/13 09:33

    Μια από τις συνήθεις εκδηλώσεις του Ανεξυριζαυγιτισμού είναι η ταύτιση ρητορικής. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος έχει κάνει ποια δήλωση, όταν πρόκειται για τους αμνήμονες αγωνιστές υπέρ του λαού. Ακούστε αυτό, ας πούμε. «Το νέο πολυνομοσχέδιο είναι ένα έκτρωμα των τοκογλύφων που αποκεφαλίζει χιλιάδες συμπολίτες μας και οδηγεί σε οριστική εξαθλίωση τον ελληνικό λαό. Η καταψήφισή του και η πτώση της ξεπουλημένης συγκυβέρνησης αποτελούν μονόδρομο για τη χώρα». Ποιος το έχει πει αυτό (χε,χε);;;

    Κενή περιεχομένου, πάντα μια ίδια ανακοίνωση για κάθε διαφορετική μέρα, για κάθε διαφορετικό γεγονός, από κάθε διαφορετικό αμνήμονα: η γνωστή δήλωση καρμπόν. Ολίγη από τοκογλύφους, ολίγη από δωσίλογη συγκυβέρνηση, ολίγη από ξεπούλημα του ελληνικού πλούτου. Να η κοινή ρητορική ΟΛΩΝ των συνεγκλωβισμένων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, που διά της ώσμωσης έρχονται δραματικά κοντά. Ας δούμε τι αυτό σημαίνει στην πράξη.

    Ταύτιση και της κοινοβουλευτικής τους πρακτικής, σε στυλ «τα ’φτιαξε ο Γιώργος με τη Μαίρη», που λέει και ο Κηλαηδόνης. Δηλαδή, τα ’φτιαξε η Χ.Α με τους Ψεκασμένους στη διαβόητη ψηφοφορία της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ. Όπου βέβαια σχεδόν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν (μόνο από αντιμνημονιακό μίσος, ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ) ψηφίσει εκτός γραμμής στην κάλπη της Χ.Α. (πάνω από 100 ψήφοι, όταν οι σύμμαχοι Χ.Α. συν Ψεκασμένοι είχαν μαζί 36 μόνο ψήφους). Μετά τα ’φτιαξε και η Ζωή με τον Ηλία στην επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, κατεβάζοντας κοινές προτάσεις, αφού τους ένωνε το κοινό μίσος κατά Βενιζέλου. Όπως και προχτές για την ΝΕΡΙΤ, η αμνημοσύνη χτίζει κοινή στάση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/7/13 08:42

    Πολύ σιωπή έπεσε από τους επαναστάτες (της φακής....)

    Διακοπές θα πήγαν. Πιθανότατα Ρέμο στη Μύκονο... Για αντίσταση στο καθεστώς πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/7/13 08:52

    "«Αυτό που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι την ουσιαστική επανασυγκρότηση και επαναπροσανατολισμό του δημόσιου τομέα, τη στήριξη των δομών του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών. Αυτή η ριζική στροφή του δημοσίου τομέα στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη και της ενίσχυσης της ανάπτυξης, συνιστά την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανόρθωση της οικονομίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ."

    Ρε μπαγάσα δε μπορεί... Πες το... Μας δουλεύεις, έτσι; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/7/13 10:48

      Και μας δουλεύει και σε πολλούς απο μας φαίνεται να αρέσει\

      Κάποια στιγμή βέβαια ξεμένει από καύσιμα και προσγειώνεται το όχημα

      είτε ανώμαλα
      είτε κανονικά
      είτε καταστροφικά

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος24/7/13 13:41

    Ή τα μαθηματικά σου είναι χάλια piazza ή παραπληροφορείς.

    Για να δεις πόσο ΘΑ ήταν το χρέος το 2020 αγαπητέ θα πας στο 2009 και θα προσθέτεις στο τότε χρέος το ετήσιο έλλειμμα. Δηλαδή θα προσθέτεις στο τότε χρέος 36 δις το χρόνο το λιγότερο. Για μέτρα τα και πες πόσο θα ήταν το χρεός το 2020 και πόσο αναμένεται να είναι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/7/13 14:53

      Όλα τα λεφτά το σχόλιο αυτό. Κρίμα όμως. Πάει χαμένο. Ποιος ντουβαροέλληνας θα το δει έτσι;;; Παπαδάκη, Αυτιά και λαζόπουλο παρακολουθούν τα πρόβατα, ε, βρίσκει και η πιάτσα και παραπληροφορεί

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.