26.7.13

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: «Να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο Halil Demir»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη σύλληψη στην Αλεξανδρούπολη του αγωνιστή Acer Ergul.
Είναι αναγνωρισμένος πρόσφυγας από το έτος 2001 και μάλιστα με ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Ασύλου του ΠΔ  61/1999. Στην απόφαση αυτή ελήφθη υπόψη η από 15/3/2001 βεβαίωση του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, σύμφωνα με την οποία υπήρξε θύμα βασανιστηρίων από τις τουρκικές αρχές.
Τον Μάιο 2013 ανακλήθηκε το προσφυγικό του καθεστώς με την αιτιολογία ότι είχε δηλώσει άλλο όνομα  ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Halil Demir.
Η απόφαση ανάκλησης του επιδόθηκε ως αγνώστου διαμονής, αφού αναζητήθηκε από τις αρχές σε προηγούμενη διεύθυνσή του, όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κτίριο ολοσχερώς κατεστραμμένο από πυρκαγιά. Παρόλα αυτά στο φάκελό του υπάρχει έγγραφο (παράβολο δημοσίου), από το έτος 2010, όπου αναγράφεται η τωρινή του διεύθυνση και έχει επισυναφθεί σε αίτησή του για ταξιδιωτικό έγγραφο  καθώς και το τηλέφωνο επικοινωνίας του.
Οι αρχές δεν τον αναζήτησαν για να του επιδώσουν την απόφαση ανάκλησης στη διεύθυνση αυτή ούτε στο τηλέφωνο επικοινωνίας, που είχε δηλώσει ήδη από το 2011. Τα στοιχεία αυτά ήταν στην διάθεση των αρχών μέσα στο φάκελό του που τηρείται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από την περασμένη Δευτέρα ο Acer Ergul κρατείται στις Φέρες λόγω της ανάκλησης του προσφυγικού του καθεστώτος και ήδη του έχει επιδοθεί απόφαση επιστροφής/απέλασης στην Τουρκία και κινδυνεύει άμεσα.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική πολιτεία να παραχωρήσει κάθε προστασία και να μην εκδοθεί στην Τουρκία καθώς διώκεται για πολιτικούς λόγους. Κάθε διαφορετική απόφαση εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.