29.7.13

Κατερίνα Γεροστεργίου: «Η εξόρυξη των μαρμάρων δεν πρέπει να καταστρέφει το περιβάλλον»

Στην 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της ανανέωσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για ένα λατομείο το οποίο λειτουργεί στη θέση Δρυμονάρι της περιοχής Θεολόγος Θάσου.
Η περιοχή που βρίσκεται τα λατομείο είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, υπάρχει φώλιασμα αρπακτικών και το λατομείο είναι ορατό από το παραλιακό μέτωπο, στο οποίο δραστηριοποιούνται τουριστικές επιχειρήσεις. Η ΕΑΟΠ δεν ενέκρινε την ανανέωση της ΜΠΕ, με την παρέμβαση της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου συνέβαλλε στην ανάδειξη των προβλημάτων της συγκεκριμένης δραστηριότητας.
Η Κατερίνα Γεροστεργίου, περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ», μέλος της ΕΑΟΠ, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση  είναι πολύ σημαντική. Τόνισε δε, ότι η λειτουργία των επιχειρήσεων εξόρυξης μαρμάρων, η παρακολούθηση, ο έλεγχος της τήρησης των όρων των ΜΠΕ είναι απαραίτητο να καταγραφούν και να επαναπροσδιοριστεί το θέμα της αδειοδότησης, λειτουργίας και έγκρισης των ΜΠΕ. Η εξόρυξη των μαρμάρων δεν πρέπει να καταστρέφει το περιβάλλον, ούτε να παρεμποδίζει άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες μιας περιοχής όπως ο τουρισμός.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος30/7/13 15:59

    κ. Γεροστεργίου, έχετε διασχίσει ποτέ τον δρόμο από τον Λιμένα προς την Παναγία, Θάσου; Τα εκεί νόμιμα (;) λατομεία, τα είδατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.