31.7.13

Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ εφ’ όλης της ύλης

Στο Νίκο Βαβατσικλή και το Ράδιο Παρατηρητής παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ.
Ο βουλευτής, μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, σχολιάζει τα όσα έγιναν στο συνέδριο του κόμματος, για τα τελευταία τεκταινόμενα στο κοινοβούλιο με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς και το τι θα πράξει το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ακούστε την συνέντευξη

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/7/13 12:59

    Διατί επτωχεύσαμε?
    Τις πταίει?

    Μιλούσα χτες με υπερήλικα Ελληνα ανθρακωρύχο του Βελγιου.

    Υψηλοσυνταξιούχο για τα Ευρωπαΐκα στάνταρντ.

    Μετά απο 27 συνεχή χρόνια εργασίας στις στοές ,1500 εώς 2500 μέτρα κάτω απο την επιφάνεια η σύνταξη του ανέρχεται στο αστρονομικό πόσο των 1200 ευρώ μηνιαίως.

    Απο εμπειρία ,αντίστοιχος Ελληνας Ικατζης σε βαρέα και ανθυγιεινά στην χαλυβουργια Ελλάδας, πρώην Θεσσαλίας, απολάμβανε σύνταξη 2600 ευρώ μηνιαίως 14 φορές προ τριετίας.

    Καλημέρα και καλα μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/7/13 13:00

    Γκαλμπρέιθ, Αρβελέρ, Μαρκεζίνης και δεκάδες άλλοι, ακόμα και αυτός ο κονφερανσιέ ο Μαξ Κάιζερ, και ο ανεκδιήγητος νομπελίστας Κρούγκμαν, βγαίνουν με δηλώσεις και λένε: "η Ελλάδα δεν έχει όραμα, δεν έχει πολιτική, δεν έχει περιθώρια, δεν έχει λεφτά, δεν έχει πόδια, δεν έχει χέρια, δεν έχει μάτια, δεν έχει νεφρά".

    Δηλαδή αν έβγαιναν 5 από αυτούς και έλεγαν: "η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτά τα 10 πράγματα, τα 12 πράγματα, τα 20 πράγματα, προκειμένου να ανακάμψει" τι θα έπρεπε να κάνω να τους προσκυνήσω ως θεότητες;

    Η πατρίδα μας κυρίες και κύριοι δεν χρειάζεται άλλα τοτέμ, της αρκούν ο Γλέζος με το Θεοδωράκη, χρειάζεται ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ προς άμεση ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/7/13 14:22

    Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η Κύπρος θα ξεπεράσει τα προβλήματα της

    Είναι η απόφαση της συντεχνίας των τραπεζικών υπαλλήλων που αποφάσισε την μείωση των μισθών των μελών τους σε όλες τις τράπεζες μέχρι 30%.

    * Στην Κύπρο όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια ψηφίστηκαν από όλα τα κόμματα της βουλής τόσο κατά την διάρκεια της προεδρίας Χριστόφια όπου πάρθηκαν τα μέτρα λιτότητας 5 μήνες πριν την ψήφιση του μνημονίου όσο και κατά την προεδρία Αναστασιάδη.

    * Πέραν του 65% των Κυπρίων είναι υπέρ του μνημονίου.

    * Δεν έγινε ούτε μία απεργία.

    * Ήδη η νέα κυβέρνηση απέλυσε 200 εργαζόμενους από τις Κυπριακές Αερογραμμές χωρίς αποζημιώσεις. Οι συντεχνίες αποφάσισαν να μην προβούν σε απεργία επειδή απαιτούσαν αποζημιώσεις για να μην επιβαρύνουν και άλλο το κλίμα στην οικονομία.

    * Έχουν ήδη κλείσει 4 οργανισμούς και έπονται και άλλοι.

    * Απελευθερώθηκε το ωράριο των καταστημάτων τα οποία μπορούν να είναι ανοικτά 7 μέρες την βδομάδα.

    * Έχουν δοθεί φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες για σκοπούς επενδύσεων και προσλήψεων ανέργων.

    * Ήδη οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ο πληθωρισμός τον Ιούνιο ανήλθε στο 0,08% από -0,69% το Μάιο του 2013 και 1,77% τον Ιούνιο του 2012. Τα επιτόκια μειώθηκαν στο 2,81% από 3,67% τον Απρίλιο και 4,35% τον περσινό Μάιο.

    Τα στοιχεία πενταμήνου δείχνουν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα τους πρώτους πέντε μήνες του έτους περιορίζεται σε €80,7 εκατ. έναντι του στόχου για έλλειμμα €389,8 εκατ. Το πεντάμηνο του 2013 παρουσιάζεται πρωτογενές πλεόνασμα €113 εκατ., έναντι στόχου για έλλειμμα €172,4 εκατ. Το οικονομικό κλίμα αυξήθηκε κατά 2,7 μονάδες τον έβδομο μήνα του 2013 με το Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να φθάνει τις 77,1 μονάδες από 74,4 μονάδες τον Ιούνιο.

    Τα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους οι κυπριακές αρχές δείχνουν ότι η ύφεση ενδέχεται να είναι μικρότερη από ό,τι αναμενόταν, υπολογίζεται κοντά στο 7% αντί 8,5% με ανάλογη επίδραση και στα δημόσια οικονομικά.

    Όλα αυτά δείχνουν ότι η Κυπριακή οικονομία προσαρμόζεται γρήγορα στα νέα δεδομένα.

    Οι μέρες που έρχονται ίσως να είναι δυσκολότερες, αλλά εμείς θα τα καταφέρουμε, εσείς;

    Κώστας, Κύπρος

    Απάντηση: Ισως παίζει ρόλο το γεγονός πως η Κύπρος έχει περάσει υπό αγγλική διοίκηση και η Ελλάδα όχι, μένοντας με τα κατάλοιπα της οθωμανικής και τους Καποδίστρια και Όθωνα να προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα μείγμα ευρωπαϊκού και ελληνικού ιδιώματος διοίκησης. Το "ατύχημα" της Κύπρου είναι πως γεωπολιτικά εξαρτάται από την Ελλάδα, λόγω διαφοράς πληθυσμιακού μεγέθους κυρίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/7/13 18:48

    Οι βηματοδότες στοίχιζαν στα Νοσοκομεία 10 000 €.
    Μετά το πρώτο μνημόνιο 1.300 €,
    Τα συμπεράσματα δικά σας. Για να μη μιλήσουμε για αυτούς που έβαζαν χωρίς να χρειάζονται ή δεν τους τοποθετούασν καν.

    Βαστα Μέρκελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/8/13 16:10

    Φημολογείται ότι ο κ. Αμπατζιάνης διευθυντής του πολιτικού γραφείου του
    κ. Πεταλωτή θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Σαπων, για να προστατέψει το Αρσάκειο γενέτειρά του από την μόλυνση που θα προέλθει από τη λειτουργία των χρυσωρυχείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/8/13 22:17

      Μακάρι αλλά πού τέτοια τύχη.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/8/13 22:22

      Μπα, αποκλείεται...

      1. Είναι αντιπαθής
      2. Είναι άρρωστος, βάζει βηματοδότη, δεν θα αντέξει
      3. Προηγούνται πιο ώριμοι και πιο συγκροτημένοι
      4. Έχει πάρει μόνο το χρίσμα της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ, και ετοιμάζεται της ΔΗΜΑΡ. Με αυτούς μόνο δε βγαίνει.
      5. Η γενέτειρά του το Αρσάκειο δεν θα πάθει τίποτα από τα χρυσωρυχεία.
      6. Είναι χέστης. Μπου να του κάνουν τα χρυσωρυχεία, θα το βάλει στα πόδια οπότε γιατί να ταλαιπωρείται τζάμπα;;; Θέλει πιο τσαμπουκάδες αυτή η άμυνα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/8/13 22:24

      Μπα, θα κάνει πίσω τελικά. Προηγείται ο ΓΑΠ. Μετά ο Γλέζος. Αν αυτοί κάνουν πίσω και πάρει την ευλογία του προξενείου καιτου ΘΕοδωράκη, και του εξασφαλίσουν δύο (τζάμπα) εμφανίσεις στον Παπαδάκη και τον Αυτιά, ε, τότε όλα γίνονται.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος1/8/13 18:49

    Ο Καραγιουφουφ παντα χαρουμενος,καλα περναει φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/8/13 22:18

      Ουζάκι ουζάκι μάρλμπορο τσιγαράκι. Με τα 7 χιλιάρικα που παίρνει ο ντεμεκ αριστερός βουλευτής τι ανάγκη έχει.
      Αλλοίμονο στους νέους μας που μεταναστεύουν σύντροφε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/8/13 08:32

      Του έφεξε κι αυτουνού και των υπόλοιπων σούργελων της χειρότερης Βουλής ever...

      Αυτός με το Χατζηοσμάν δυο φορές κωλόφαρδοι. Μειονοτικοί ας εν, κι ότι θέλ ας εν. Εγγυημένη εκλογή απο τους ομόθρησκους και εγγυημένη καλοπέραση. Είναι να μη γελάει όταν γνωρίζει ότι έτσι κι αλλιώς και στις επόμενες και μεθεπόμενες εκλογές θα είναι εκ του ασφαλούς βουλευτής να ρεμπελεύει και να ρίχνει κεραυνούς για το σύστημα και να γράφει ένσημα για παχυλή σύνταξη;;;

      Τζόκερ!!!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος2/8/13 19:44

    Έχω έναν κόκκορα που το παίζει Braveheart. Μάλλον δεν την είδε όλη την ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.