10.7.13

Παράταση στο διαγωνισμό πώλησης της ΕΒΖ

Παράταση δίνει ο Ειδικός Εκκαθαριστής της Αγροτικής Τράπεζας στο διαγωνισμό για την πώληση του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και καλεί έως την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου οποιοδήποτε υποψήφιο αγοραστή (παλαιό και νέο) να υποβάλει δεσμευτική προσφορά.
Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική  Cristal Financiere ανακηρύχτηκε στο τέλος Μαρτίου προτιμητέος υποψήφιος από την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα για την απόκτηση του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.  Οι Γάλλοι προσέφεραν λίγο πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ στον Εκκαθαριστή και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Πειραιώς (σε αυτήν έχει περάσει το υγιές δανειακό χαρτοφυλάκιο της ΕΒΖ) για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της ΕΒΖ ώστε να προχωρήσει η αγοραπωλησία.
Τα δάνεια ανέρχονται σήμερα στα 122 εκατομμύρια ευρώ και οι Γάλλοι επιθυμούσαν μία γενναία αναδιάρθρωση. Λύση δεν βρέθηκε και είχε διαφανεί εδώ και αρκετές  ημέρες πως ή θα πάμε σε παράταση του διαγωνισμού ή αυτός θα κηρρυσσόταν άγονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.