3.7.13

Η ΔΕΠΑ για την εγκατάσταση πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Καβάλα

Τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας επιδιώκει να κερδίσει η ΔΕΠΑ για τη μεγάλη επένδυση της εγκατάστασης πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας. Αυτό φάνηκε στη συνάντηση εργασίας που είχε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Χάρης Σαχίνης και υπηρεσιακοί παράγοντες της δημόσιας επιχείρησης με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.
Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο ΤΕΙ Καβάλας έγινε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης.
Ο κ. Σαχίνης σε δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του ήταν απόλυτα σαφής για τις προθέσεις της επιχείρησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καμία επένδυση δεν πρόκειται να υλοποιηθεί αν πρωτίστως δεν υπάρξει η συναίνεση και η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Ωστόσο ο κ. Σαχίνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων σημείωσε ότι εφόσον η Καβάλα δεχθεί να φιλοξενήσει την πλωτή μονάδα του υγροποιημένου αερίου ως αντισταθμιστικό θα δημιουργηθεί αστικό δίκτυο χαμηλής πίεσης για την τροφοδοσία της πόλης με φυσικό αέριο για τις ανάγκες σπιτιών και βιοτεχνιών.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης σε κοινές δηλώσεις τους οι τοπικοί φορείς τόνισαν πως η συζήτηση με τον κ. Σαχίνη δεν τους έκανε σοφότερους και ότι απαιτούνται κι άλλες συναντήσεις ώστε να δοθούν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη επένδυση. Επίσης, όλοι έκαναν λόγο για την ανάγκη περισσότερης και σχολαστικότερης ενημέρωσης, αλλά και για την ανάγκη εκπόνησης περιβαλλοντικών και οικονομοτεχνικών μελετών για τις επιπτώσεις, την επικινδυνότητα και τα οφέλη που μπορεί να φέρει η επένδυση με την εγκατάσταση πλωτής μονάδας LNG στον κόλπο της Καβάλας
Τα καινούργια δεδομένα που παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους της ΔΕΠΑ προς τους τοπικούς φορείς της Καβάλας ήταν ότι προωθείται η λύση ενός πλωτού LNG που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μια εξέδρας στο οποίο θα δένουν δύο πλοία, ένα για τη μεταφορά υγροποιημένου αερίου και ένα δεύτερο που θα μετατρέπει το υγροποιημένο LNG σε αέριο για να το διοχετεύει στο δίκτυο της ΔΕΠΑ. Η μονάδα σχεδιάζεται να τοποθετηθεί πίσω από το λόφο της Νέας Καρβάλης, σε απόσταση ενός μιλίου από την ακτή, ενώ στο σχεδιασμό δεν υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία αποθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.