1.7.13

Το οικονομικό στέλεχος του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων!

Στη φωτογραφία που βλέπετε, το οικονομικό στέλεχος του ΔΝΤ έχει πέσει στα δίχτυα του Μορφέα, παρότι οι συζητήσεις είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και αφορούν την τύχη 15.000 υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθούν από το Δημόσιο, καθώς και τη διαθεσιμότητα άλλων 25.000 έως τα τέλη του χρόνου.
Πρόκειται για μια συνήθεια -αυτή του υπνάκου- που επαναλαμβανόταν, όπως μας έλεγαν στελέχη του υπουργείου, κάθε φορά και σε όλες τις συναντήσεις που συμμετείχε. Και στην αντιπροσωπεία της τρόικας και στο τιμ των τεχνικών κλιμακίων.
Το απίστευτο, όμως, είναι άλλο. Ο συγκεκριμένος τεχνοκράτης του ΔΝΤ, όταν ξυπνούσε από τον ελαφρύ η βαθύ υπνάκο που έπαιρνε, ήταν ιδιαίτερα επιτιμητικός προς τους επιτελείς του υπουργείου, τους οποίους φρόντιζε να κατσαδιάζει για καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας. Στην τελευταία μάλιστα συνάντηση του Ιουνίου με τους επιτελείς του κ. Μανιτάκη, αφού ξύπνησε, έπειτα από δύο ώρες συζητήσεων με τα υπόλοιπα μέλη της τρόικας, απευθύνθηκε στα στελέχη του υπουργείου αναφέροντας επί λέξει: «Σας δώσαμε ένα σωρό λεφτά και εσείς δεν έχετε κάνει τίποτε. Είστε άχρηστοι και ανίκανοι»!
Στην αίθουσα των συζητήσεων, όπως λέγεται, επικράτησε παγωμάρα. Ο κ. Τόμσεν έμεινε άναυδος ακούγοντας τα λόγια του συναδέλφου του, τον οποίο επί δύο ώρες παρακολουθούσε δίπλα του να έχει πάρει τον υπνάκο του και να μη συμμετέχει καθόλου στις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, αφού ολοκλήρωσε τον φιλιππικό του κατά της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ξανάπεσε για ύπνο και πολλοί συμμετέχοντες αμφιβάλλουν αν παρακολούθησε στοιχειωδώς τι διημείφθη στη συνέχεια. Και να φανταστεί κανείς ότι οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις για το Δημόσιο έγιναν τις πρωινές ώρες...
Εκτός αν το στέλεχος του ΔΝΤ έμενε ξάγρυπνο κάθε φορά, ετοιμάζοντας τα νέα μέτρα που πρέπει να εισηγηθεί στην κυβέρνηση για αθέτηση των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.