15.7.13

Ο Δήμος Καβάλας υποστηρίξει πρωτοβουλία της ΕΕ στον τομέα του τουρισμού

Ο Δήμος Καβάλας προσκλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεισφέρει στην πρώτη χαρτογράφηση των δεξιοτήτων των επαγγελμάτων που συνδέονται με το θαλάσσιο τουρισμό. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων του «γαλάζιου τουρισμού» από διάφορες χώρες της Ε.Ε. και σκοπό είχε ν’ αξιοποιηθεί η εμπειρία τους στην προσπάθεια που γίνεται για την περιγραφή των προσόντων και των απαιτήσεων των επαγγελμάτων που καλύπτουν τον χώρο του θαλάσσιου τουρισμού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εντοπίσει τρεις «ανερχόμενους» κλάδους στον θαλάσσιο τουρισμό, την κρουαζιέρα, τον παράκτιο τουρισμό και την ερασιτεχνική πλοήγηση σκαφών αναψυχής.
Σκοπός αυτού του έργου, διάρκειας 14 μηνών και το οποίο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2012 με τη χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης για τις Επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να δημιουργηθεί μία επικαιροποιημένη περιγραφή θέσεων που θα διευκολύνει την κατάρτιση και την κινητικότητα αυτών που ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και παράλληλα θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς.
Ο ανάδοχος του έργου, η διεθνής συμβουλευτική εταιρεία Ernst & Young, εντόπισε με δική της πρωτοβουλία τον Δήμο Καβάλας λόγω της δραστηριοποίησης του στον χώρο της ανάπτυξης του τουριστικού σχεδιασμού μέσω του έργου INTOURACT που υλοποιεί από τον Οκτώβριο του 2012.
Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμίτσης, ανέφερε ότι η προστιθέμενη αξία της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας είναι «η δυνατότητα να παρουσιάσουμε την δική μας οπτική για το προφίλ της απασχόλησης στον τομέα του τουρισμού. «Το κυριότερο ίσως», συνέχισε ο κ. Σιμιτσής, «είναι ότι θα μπορούμε να επωφεληθούμε για να χρηματοδοτήσουμε μελλοντικές δραστηριότητες που θα στοχεύουν στη διάχυση αυτής της προσέγγισης σε τοπικό επίπεδο, κάτι που ασφαλώς θα βοηθήσει τους συμπολίτες μας, και πρωτίστως  τους νέους, στην αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.