23.7.13

Χρηματιστηριακή χρυσόσκονη

Πολλές φορές έχει χρησιμοποιηθεί από τη Διανομαρχιακή Επιτροπή το επιχείρημα πως ακόμη και αν είχε ξεκινήσει η δραστηριότητα της Eldorado Gold στην περιοχή μας -μέσω της Χρυσωρυχεία Θράκης- μια πτώση της τιμής του χρυσού θα ήταν πολύ καταστροφική, όχι μόνο σχετικά με την περιβαλλοντική διάσταση του θέματος αλλά και για το ανθρώπινο δυναμικό που θα βρισκόταν αμέσως στον δρόμο.
Η εν λόγω χαμηλού κόστους παραγωγής χρυσού εταιρία (low-cost gold producer), με την ανακοίνωσή της για την αναστολή των δραστηριοτήτων της σε Ελλάδα και Ρουμανία λόγω πτώσης της τιμής του χρυσού από 1790$ σε 1320$ (η ουγκιά), απέδειξε πως το επιχείρημα της Διανομαρχιακής Επιτροπής ήταν απολύτως σωστό.
Γνωρίζοντας πως δεν είναι αποκλειστικά και μόνον η πτώση της τιμής του χρυσού ο λόγος αναστολής  των δραστηριοτήτων της, το θέμα δεν ξαφνιάζει τους ειδικούς καθώς έχει αποδειχτεί και επαναληφθεί και στο παρελθόν μέσα από την άτακτη φυγή της καναδικών συμφερόντων εταιρίας TVX HELLAS στη Χαλκιδική - αφήνοντας απλήρωτους εκατοντάδες εργαζομένους.
Από τη στιγμή που ο χρυσός είναι σε μια μορφή «χρυσόσκονης» και όχι  σε μορφή που θα επέτρεπε μια αποδεκτή εκμετάλλευση λόγω της μη χρήσης κυανίου και άλλων χημικών κλπ, παντού στην Ελλάδα, δεν είναι δυνατή μια εκμετάλλευση χωρίς περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή.
Μετά και από την αναγκαστική παραδοχή της εταιρίας πως εξαρτάται πλήρως από το χρηματιστήριο και όχι από την αξιοποίηση της «χρυσόσκονης» αφού η αξία της δεν είναι πραγματική, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την οριστική λύση του προβλήματος της «χρηματιστηριακής χρυσόσκονης» με την απομάκρυνση των εταιριών από την Ελλάδα, που σημαίνει την εξασφάλιση της υγείας του τόπου αλλά και των αγέννητων ανθρώπων μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.