29.7.13

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει … για να γλυτώσουμε κι από του χρυσοθήρες»

Αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Γιατί αυτή η Κυβέρνηση:
  • έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε αποικία χρέους στους δανειστές και τους τοκογλύφους
  • έχει καταστήσει τους πολίτες νεόπτωχους, άνεργους χωρίς καμία προοπτική στη χώρα που ζουν
  • έχει οδηγήσει τη χώρα σε  εργασιακό μεσαίωνα, με μισθούς και συντάξεις ελεημοσύνης, με 1,5 εκατ. ανέργους χωρίς καμία ελπίδα
  • κοροϊδεύει με μέγιστο θράσος υποσχόμενη «ανάπτυξη» στη χώρα, ενώ γνωρίζει ότι με τις πολιτικές που εφαρμόζει η χώρα βυθίζεται σε νέα ύφεση
  • δουλική και ανήμπορη απέναντι στην τρόϊκα και την επικυρίαρχη Γερμανική πολιτική της Μέρκελ στην Ε.Ε. αφήνει το χρέος της χώρας παρά τις απίστευτες και εξοντωτικές πολιτικές να αυξάνει συνεχώς με πρόβλεψη στις αρχές του 2015 να είναι μεγαλύτερο από εκείνο πριν το κούρεμα.
  • απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τη δημοκρατική νομιμότητα, προκειμένου να εφαρμόσει τις καταστροφικές πολιτικές της- παραβιάζοντας το Σύνταγμα, τους νόμους, τον Κανονισμό της Βουλής
  • ξεπουλάει όσο-όσο και με αδιαφανείς διαδικασίες όλο τον εθνικό πλούτο σε ιδιωτικά συμφέροντα (ΑΓΡΟΤΙΚΗ- ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΟΠΑΠ, ΝΕΡΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ, ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ κ.α.)
Και για την περιοχή μας, την περιοχή που επί 15 χρόνια αντιστέκεται στις ορέξεις των χρυσοθήρων για να λεηλατήσει τον δικό μας πλούτο, και να αφήσει φεύγοντας κυάνιο και μια βιβλική οικολογική καταστροφή, αυτή η Κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο στους χρυσοθήρες να περάσουν σε μια νέα φάση τα σχέδιά τους.
Αφού εδώ και χρόνια  δεν πέτυχαν τίποτε παρά τις προσπάθειες να «βρουν φίλους», να κάνουν «δωράκια» σε κάθε λογής οσφυοκάμπτες, να επηρεάσουν με κάθε τρόπο τα τοπικά ΜΜΕ, να διχάσουν την τοπική κοινωνία, οι χρυσοθήρες πλέον με την αγέλη περιφερόμενων με πούλμαν  «τσιρακιών» και «τσαμπουκάδων»  - αφού δεν επέτρεψαν να γίνει η συνάντηση της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά του χρυσού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  Αλεξανδρούπολης -  επέδειξαν τη δημοκρατική τους ανατροφή,  με απόπειρες βιαιοπράγησης κατά του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και με απειλές ότι «από εδώ και πέρα θα τους βρίσκουμε πάντα μπροστά μας…».
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ετοιμάζονται για τη νέα φάση τρομοκράτησης της τοπικής κοινωνίας, με απειλές, προβοκάτσιες, διχαστικές προκλήσεις, ποινικοποίηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του λαού, κατ’ εικόνα και ομοίωση της πρακτικής τους στην Χαλκιδική και τις Σκουριές και την Ιερισσό.
Τώρα και ο τελευταίος πολίτης το έχει καταλάβει: Αν υπήρχε στη χώρα μας μια Κυβέρνηση που εφαρμόζει το νόμο και το δίκαιο, μια Κυβέρνηση που σέβεται τις τοπικές κοινωνίες, δεν θα υπήρχε ποτέ δυνατότητα  στους χρυσοθήρες να λειτουργούν με παρόμοιους τρόπους, σαν κατακτητές της πατρίδας  και της περιοχής μας. 
Ο αγώνας του συνόλου της τοπικής κοινωνίας ενάντια στους χρυσοθήρες θα γίνει πιο αποφασιστικός και ανυποχώρητος στο επόμενο διάστημα για να φύγουν οι χρυσοθήρες. 
Και για να φύγουν οι χρυσοθήρες πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατόν και οι «προστάτες» τους, δηλαδή η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Για να βρεθεί στο τιμόνι της χώρας  μια Κυβέρνηση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που  με μια πολιτική αταλάντευτη  και αξιοπρεπή απέναντι στους τροϊκανούς και  με ένα άμεσο πρόγραμμα  παραγωγικής και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας  θα βάλει φρένο σ αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις.
Η τρομοκρατία των χρυσοθήρων και των  «προστατών» τους δεν θα περάσει. Οι πολίτες δεν θα  αφήσουν να αποτελειώσετε με τις πολιτικές σας αυτό τον τόπο.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/7/13 12:40

    Το απόρρητο σχέδιο-έκπληξη των Αμερικανών για την Ελλάδα

    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/15059_609368619085617_962470642_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.