17.7.13

Συνάντηση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με την Πρέσβη της Αυστραλίας

Την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα, Jenny Bloomfield υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, την Τετάρτη 17 Ιουλίου στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο διμερών σχέσεων και επενδύσεων.
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισκέπτομαι για πρώτη φορά την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή για να συμμετάσχω σε συνέδριο στη Σαμοθράκη επί τη ευκαιρία των 150 χρόνων από την εύρεση της Νίκης της Σαμοθράκης. Υπάρχουν πολλοί Θρακιώτες που διαπρέπουν στην Αυστραλία, υπάρχουν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, η ομογένεια αγαπά την Ελλάδα και συνεργαζόμαστε ανταλλάσσοντας εμπειρίες, από την τεχνογνωσία της Αυστραλίας, αλλά επίσης ενισχύοντας το εμπόριο και τις επενδύσεις όσο περισσότερο μπορούμε για να στηρίξουμε τη μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδας», σχολίασε στις δηλώσεις της η Αυστραλή Πρέσβης, ενώ αναφορικά με τον τομέα των επενδύσεων, επεσήμανε την πρόσφατη σύσταση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Αυστραλίας, το οποίο θα λειτουργεί ως Επιμελητήριο και μέσω αυτού θα διερευνούνται οι επιχειρηματικές προοπτικές μεταξύ των δύο χωρών. 
Την ικανοποίηση του για τη συνάντηση εξέφρασε από πλευράς του και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος σημείωσε πως «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την κ. Πρέσβη και αποδείχτηκε πολύ καλός δέκτης των αιτημάτων μας προκειμένου να βρεθούν επενδυτές, είτε φυσικά πρόσωπα είτε εταιρείες, από την Αυστραλία που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε όλα τα αντικείμενα τα οποία της παρέθεσα, δηλαδή στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, της γεωθερμίας, των αιολικών πεδίων, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, καθώς επίσης και του τουρισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.