27.7.13

Υποψηφιότητα της Ξάνθης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Το στόχο της ανάδειξης της Ξάνθης, ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. προτείνει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ξεκινώντας ήδη επαφές με το Δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος εμφανίζεται θετικός. Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Επιμελητήριο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η ανάδειξη της Ξάνθης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 αποτελεί στόχο που έθεσε το Επιμελητήριο Ξάνθης από την στιγμή που πληροφορήθηκε ότι η χώρα μας αναλαμβάνει επικεφαλής για το 2021. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις του Επιμελητηρίου μας με ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες αλλά ο τρόπος που θα επιτευχθεί ο στόχος αυτός».
Σε ότι αφορά τις συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής, στο δελτίο τύπου αναφέρεται πως «με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε την αποδοχή των προτάσεων μας από τον Δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή για το ξεκίνημα της συνεργασίας αυτής. Σύντομα θα επισκεφθούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης Φώτη Καραλίδη, τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ώστε να τους ενημερώσουμε για την πρωτοβουλία αυτή και να ζητήσουμε την συνδρομή τους. Παράλληλα δε σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα προτείνουμε να δημιουργηθεί μία ομάδα εθελοντών, ανθρώπων του Πολιτισμού και της Τέχνης προκειμένου να συνδράμουν στην μεγάλη αυτή προσπάθεια».
Τελειώνοντας το δελτίο τύπου αναφέρει πως «η κατάκτηση του τίτλου είναι μια σημαντική και μοναδική ευκαιρία για ριζική αλλαγή της πόλης αλλά και της Περιφέρειας μας με στόχο την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Διάστασης Πόλη & Πολίτες. Οι βασικοί άξονες τους οποίους καλούνται οι πολίτες της Ξάνθης αλλά και οι φορείς να ακολουθήσουν για την επίτευξη του στόχου είναι:
  • «Διαπολιτισμικός» διάλογος
  • Συμμετοχή του πολίτη
  • Αστική ανάπτυξη
Η Διεθνής ταυτότητα μέσω της ανάδειξης του αρχαιολογικού, πολιτιστικού και πολιτισμικού μας πλούτου, η αύξηση των επενδύσεων και η διαπολιτισμική ένταξη είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους θα διεκδικήσουμε τον Τίτλο ΞΑΝΘΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 2021».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.