20.6.13

Θεμελίωση από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ του έργου παράκαμψης Κάτω Νευροκοπίου

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, και ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Μελέτης Μαυρίδης, πραγματοποίησαν τη θεμελίωση του έργου της Παράκαμψης Κάτω Νευροκοπίου, ύψους 7.700.000€.
Παρόντες στην τελετή θεμελίωσης ήταν ακόμη Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των φορέων και των αρχών της περιοχής και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Δράμας.
Στις δηλώσεις του ο κ. Γιαννακίδης επισήμανε πως η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει καταφέρει, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία όλων όσοι συγκροτούν τη θεσμική κοινωνία της Περιφέρειας, να έχει σήμερα ολοκληρώσει την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, και έχει μάλιστα εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 70.000.000€ ως επιβράβευση των προσπαθειών της.
«Αυτά που σχεδιάζουμε τόσο για τη Δράμα όσο και για την Περιφέρεια πριν λίγο καιρό ακούγονταν υπερφίαλα, σαν μια ουτοπία. Εμείς τα κάνουμε πράξη. Το έργο αυτό εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό, προκειμένου η Δράμα να αποκτήσει πρόσβαση στο μεγάλο διευρωπαϊκό άξονα νούμερο 4, δηλαδή στον άξονα που οδηγεί στην Κεντρική Ευρώπη», τόνισε.
Τέλος, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη και τις υπηρεσίες της ΠΕ Δράμας, επανέλαβε τις δεσμεύσεις της Περιφέρειας για παράδοση στην κυκλοφορία της Νότιας Παράκαμψης της Δράμας στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και την ταχεία πρόοδο των μελετών για την κατασκευή του άξονα Δράμας-Καβάλας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε: «Το Νευροκόπι δεν είναι πια μια απομονωμένη ακριτική περιοχή, είναι ένας κόμβος που οδηγεί στην Ευρώπη. Ανταποκρινόμενοι σε αυτή την νέα εποχή επιδιώκουμε τη βελτίωση των υποδομών της περιοχής και ιδιαίτερα των οδικών αξόνων.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα αναβάθμισης του άξονα Εξοχή-Νευροκόπι-Δράμα-Καβάλα. Δε μένουμε όμως εκεί. Εντός του Ιουλίου θα δημοπρατηθεί ένα ακόμη έργο προϋπολογισμού 3.700.000€ για τη βελτίωση του οδικού άξονα Εξοχής-Νευροκοπίου.

Παράλληλα έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες μας να συνταχθούν οι μελέτες για το υπόλοιπο τμήμα του οδικού άξονα, από το Νευροκόπι μέχρι την Προσοτσάνη, προκειμένου να υποβληθούν προς ένταξη στην επόμενη προγραμματική περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.