29.6.13

Διαρροή λυμάτων στο Περιγιάλι Καβάλας

Βλάβη προκλήθηκε στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο αντλιοστάσιο αποχέτευσης στο Περιγιάλι Καβάλας, με αποτέλεσμα να γίνει μικρή διαρροή λυμάτων στο δυτικό χείμαρρο Περιγιαλίου και να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση στην συγκεκριμένη περιοχή.
Με απόφαση της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καβάλας αποφάσισε την προσωρινή απαγόρευση για προληπτικούς λόγους, της χρήσης των ακτών κολύμβησης και σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων εκατέρωθεν του σημείου εκβολής του δυτικού χείμαρρου Περιγιαλίου στην περιοχή «Παλαιά Σφαγεία» Καβάλας, δηλαδή από την εκβολή του εν λόγω χείμαρρου και μέχρι το κεντρικό χείμαρρο Περιγιαλίου έμπροσθεν του αντλιοστασίου Α5 της ΔΕΥΑ Καβάλας, όπου και διαπιστώθηκε η διαρροή ανεπεξέργαστων λυμάτων στη θαλάσσια περιοχή.
Η απόφαση ισχύει μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος και την εξακρίβωση της ποιότητας των νερών κολύμβησης στην ανωτέρω περιοχή, κατόπιν δειγματοληψιών και εργαστηριακών αποτελεσμάτων. Ήδη, έγινε η σήμανση με την τοποθέτηση πινακίδων με την ένδειξη «Απαγορεύεται η κολύμβηση» στην αναφερθείσα περιοχή με ευθύνη της ΔΕΥΑ Καβάλας ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι Λιμενικές Αρχές.
Η ΔΕΥΑ Καβάλας από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα κινητοποίησε όλο το τεχνικό της δυναμικό για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος. Λόγω  του μεγέθους της βλάβης των μηχανημάτων του αντλιοστασίου, έμειναν εκτός λειτουργίας για τέσσερεις περίπου ώρες και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτρια) έτσι σημειώθηκε η υπερχείλιση των λυμάτων. Σταδιακά αποκαταστάθηκε η λειτουργία του αντλιοστασίου και η ομαλή λειτουργία του.
Στην αποκατάσταση  της λειτουργίας του συστήματος  καθοριστικά συνέβαλε η  Kavala Οil, η οποία προμήθευσε το ειδικό καλώδιο μέσης τάσης, το οποίο δεν υπήρχε διαθέσιμο στην αγορά,  τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.