15.6.13

Πορεία διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα για την δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις στήριξης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους-«απολυμένους» της ΕΡΤ, απευθύνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Ορεστιάδας της ΕΡΑ. Μαζί με δεκάδες φορείς και εκατοντάδες πολίτες, που από την πρώτη στιγμή δήλωσαν τη συμπαράστασή τους και καταδίκασαν την απόφαση «ξαφνικού θανάτου» για την ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι - «απολυμένοι» της ΕΡΑ Ορεστιάδας βρίσκονται από την Τρίτη 11 Ιουνίου όλο το 24ωρο στο κτίριο του Ραδιοφώνου.
Έστω κι έτσι, οι εργαζόμενοι βρίσκονται εκεί για να υπερασπιστούν το δικαίωμα όλων των πολιτών στην ανιδιοτελή ενημέρωση, στην πληροφόρηση που δεν καθορίζεται από κέρδη και ζημιές.
Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, το Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, μπροστά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ορεστιάδας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία προς την ΕΡΑ Ορεστιάδας.
Στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο του Ραδιοφωνικού Σταθμού, η διαμαρτυρία μετατρέπεται σε μουσική γιορτή. Με κάθε τρόπο το μήνυμα είναι ένα και είναι απολύτως σαφές: Η φίμωση δεν είναι τρόπος, είναι εκτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.