19.6.13

Παρατείνεται το κυβερνητικό αδιέξοδο

Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θα ξανασυναντηθούν την Πέμπτη το βράδυ στις 20.30, προκειμένου να καταλήξουν σε μια λύση για την ΕΡΤ, αλλά και για το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη συζήτηση αφού πρέπει, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπιστούν ζητήματα συνταγματικής τάξης, η αποκατάσταση της λειτουργίας της ΕΡΤ, αλλά και η επαναθεμελίωση της ύπαρξης της κυβέρνησης.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη άμεσης συμμόρφωσης με την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, καθώς και για αποκατάσταση όλων των συχνοτήτων της ΕΡΤ, ενώ ζήτησε επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο κ. Κουβέλης, ο οποίος μίλησε για μια Επίπονη διαδικασία. «Καταβάλλω κάθε προσπάθεια να υπάρξει λύση και να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ. Είναι αναγκαίο να υπάρξει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας όχι μόνο για την ΕΡΤ, αλλά για όλα τα ζητήματα», υποστήριξε.
Όπως και στο ΠΑΣΟΚ έτσι και στη ΔΗΜΑΡ πριν από τη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα υπάρξει κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

3 σχόλια:

  1. Γιάννης Σωτηριάδης19/6/13 22:20

    Μόνο με την άμεση αποκατάσταση της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών θα επανέλθει η γαλήνη στη χώρα μας. Το έλλειμμα δημοκρατίας που αντικατέστησε τη δημοκρατία είναι κακός οιωνός για το μέλλον της πατρίδας μας.
    Το mea culpa είναι γενναιότητα κ. Σαμαρά κ. Βενιζέλε και κ. Κουβέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/6/13 07:13

    Γεωπολιτική χωρίς όραμα, γαιοπωλητες με όραμα. Τα πήραν όλα και έφυγαν οι δανειστές, ασχολούνται με τρίχες;, με τη μαύρη οθόνη, με τις έγχρωμες μπάρες της οθόνης, και την οικονομία για να της λυθούν τα προβλήματα που κάθε μέρα επιδεινώνονται τα άφησαν στον αυτόματο πιλότο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/6/13 07:26

    Μετά τη διάλυση και την απαξίωση της ΕΡΤ για να κλείσει ο πρόγραμμα φίμωσης των ΜΜΕ, έρχεται η σειρά του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Μακεδονικού Πρακτορείου. Η διάλυσή τους ήταν προγρμματισμένη να γίνει μετά της ΕΡΤ αλλά δεν πρόκαναν, τους σταμάτησαν προσωρινά οι «αντιφρονούντες»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.