12.6.13

Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους της ΕΡΑ Κομοτηνής

Ανακοίνωση – κάλεσμα διαμαρτυρίας απευθύνουν στο λαό, οι εργαζόμενοι στον Περιφερειακό Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής, εκφράζοντας την οργή τους στο κλείσιμο της ΕΡΤ.
Παράλληλα οι εργαζόμενοι θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον ευρωπαίο επίτροπο για θέματα περιφερειακής πολιτικής Johannes Hahn, ο οποίος θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο ARCADIA στην Κομοτηνή, λόγω προγραμματισμένης επίσκεψής του, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωσης καταδίκης του κλεισίματος της ΕΡΤ, στην Πλατεία Ειρήνης στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.
Η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:
«Οι εργαζόμενοι στον Περιφερειακό Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και την οργή μας για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση αποφάσισε να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και εντέλει της ίδιας της δημοκρατίας, στο όνομα του μνημονίου.
Τονίζουμε ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη νηφάλια και πλουραλιστική ενημέρωση και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να ανατραπεί η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, μια απόφαση ντροπή που καθιστά τη χώρα μας τη μόνη χώρα χωρίς δημόσια μέσα ενημέρωσης.
Γιατί κλείνει η ΕΡΤ;

  • Γιατί έτσι χειραγωγείται πιο εύκολα ο ελληνικός λαός από τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης
  • Γιατί έτσι καταληστεύεται η περιουσία της ΕΡΤ, υλική και πνευματική από τους ιδιώτες
  • Γιατί έτσι φιμώνεται η ελεύθερη έκφραση.
Η ΕΡΤ θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους και των ιδιωτικών συμφερόντων. Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό, υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, την αντικειμενική πληροφόρηση, τον πολιτισμό και την φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Η ΕΡΤ  με τους περιφερειακούς σταθμούς της επιτελεί εθνικό έργο, συντελεί στην ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού και δίνει βήμα ενημέρωσης σε όλους τους τοπικούς φορείς και πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.