18.6.13

Η επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Adelante είναι επίθεση προς την κοινωνία!

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την είσοδο του νεοναζιστικού κόμματος της χρυσής αυγής στη βουλή. Με αφορμή το γεγονός αυτό, οι τοπικές οργανώσεις της Βορείου Ελλάδος αποφάσισαν να κάνουν φιέστα μόλις 40 ατόμων στην Κομοτηνή.
Πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, αναπαράγοντας με τα συνθήματα και το υλικό που μοίραζαν το μισαλλόδοξο μίσος, ενάντια στους μετανάστες, τους μουσουλμάνους και τους αγωνιζόμενους ανθρώπους. Στη συνέχεια αποφάσισαν με τη απροκάλυπτη συναίνεση της αστυνομίας να επιχειρήσουν επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Adelante, που βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου.
Τα άτομα που βρισκόμασταν εκεί αναγκαστήκαμε να κλειδωθούμε μέσα στο χώρο και καταφέραμε να αποκρούσουμε την επίθεση των θρασύδειλων φασιστών, οι οποίοι αφού πέταξαν κροτίδες, εξαπέλυσαν απειλές και βρισιές του τύπου «θα σας το κάψουμε το μπουρδέλο».
Η αστυνομία έβαλε πάλι τις πλάτες της για να πατήσουν οι χρυσαυγίτες, απαιτώντας από εμάς ενώ βρισκόμασταν μέσα και υπερασπιζόμασταν το χώρο να απομακρυνθούμε(!) και να ηρεμήσουμε.
Στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση των απογοητευμένων φασιστών που δεν περίμεναν να μας βρουν σε τέτοια ετοιμότητα, η κοινωνία της Κομοτηνής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του adelante και έδειξε τη συμπαράσταση της απέναντι σε έναν ελεύθερο χώρο που στοχοποιείται από τους φασίστες.
Μέσα σε ένα κλίμα ξεκάθαρου ολοκληρωτισμού, που επιβεβαιώθηκε περίτρανα από το χουντικού τύπου κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά, η χρυσή αυγή βρίσκει την ευκαιρία να αναδείξει το νεοναζιστικό φαντασιακό της που στρέφεται πλέον ενάντια σε οτιδήποτε διαφορετικό, ενάντια σε οποιαδήποτε ρωγμή ελευθερίας και αντίστασης μέσα στην κοινωνία.
Η επίθεση στο adelante, αποτελεί επίθεση στην ελεύθερη έκφραση, στη δημιουργία, στις δομές αλληλεγγύης. Adelante σημαίνει εμπρός και δεν είναι τυχαίο που γίνεται στόχος επίθεσης από τους ανθρώπους που θέλουν να πάνε την κοινωνία πίσω σε εποχές Παπαδόπουλου, Μεταξά και Χίτλερ.
Η υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων από το νεοναζιστικό καρκίνωμα πρέπει να γίνει καθολικά από την κοινωνία και γι’ αυτό καλούμε όλους να δείξουν την έμπρακτη καταδίκη τους απέναντι στις φασιστικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ADELANTE

Αγίου Γεωργίου 36

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.