17.6.13

Διαμαρτυρία για την επίθεση Χρυσαυγιτών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Adelante

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 ατόμων, ολοκληρώθηκε η σημερινή αντιφασιστική πορεία στην Κομοτηνή, ενάντια στις φασιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουνίου.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/6/13 10:19

    Δώρο εκατομμυρίων ευρώ στους καναλάρχες από τον Σαμαρά!

    Την ώρα που ένας πρωθυπουργός ζητά από τον απλό πολίτη να καταβάλει δυσβάσταχτους φόρους, χαρίζει χαρίζει φόρους εκατομμυρίων ευρώ στους καναλάρχες!

    Και όμως! Ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε σχετική απόφαση. Συγκεκριμένα στις 31/12/2012, η κυβέρνηση ανέβαλε για τρίτο έτος κατά σειρά το νομοθετημένο ειδικό φόρο τηλεόρασης, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Πρόκειται για το άρθρο 22, του σχετικού ΦΕΚ (Α΄256). Ο φόρος ειδικής τηλεόρασης νομοθετήθηκε το 2010 και ισούται με το 20% της αξίας των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Από τότε έχει αναβληθεί η καταβολή του άλλες δύο φορές. Επίσης, παρά το γεγονός ότι βάσει των τριών μνημονιακών συμβάσεων που έχει υπογράψει η Ελλάδα προβλέπονται έσοδα από τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, η κυβέρνηση ποιεί τη νήσσαν. Αντί να προχωρήσει στη θέσπιση τιμοκαταλόγου νόμιμης αδειοδότησης αναβάλλει την εφαρμογή του νόμου προκειμένου να μη θίξει τα συμφέροντα των καναλαρχών.

    Την ίδια ώρα που επιβάλει στο μέσο πολίτη εξοντωτικά οικονομικά μέτρα και εργασιακές συνθήκες που θυμίζουν μεσαίωνα. Η αναβολή της είσπραξης των φόρων έγινε με τη γνωστή φόρμουλα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Ένα εργαλείο το οποίο υποτίθεται ότι θεσπίστηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα ακυβερνησίας και έκτοτε μεταβλήθηκε στην κατεξοχήν μέθοδο για την ψήφιση σκληρών και ανάλγητων οικονομικών μέτρων, που δύσκολα θα περνούσαν στη Βουλή. Το κόλπο με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου είναι απλό. Στα δεκάδες σκληρά και ανάλγητα μέτρα που κάθε λίγο και λιγάκι προσπαθεί η κυβέρνηση να περάσει στο κοινοβούλιο, εμφανίζονται αντιρρησίες βουλευτές που απειλούν να τα καταψηφίσουν. Τα μέτρα αποσύρονται, αλλά προσωρινά. Λίγο μετά επιστρέφουν με τη Μορφή Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία και θα πρέπει να κυρωθεί στη Βουλή 3 μήνες μετά την υπογραφή της. Την τελευταία μέρα προτού εκπνεύσει το τρίμηνο η κυβέρνηση φέρνει τις Πράξεις στη Βουλή μέσα σε ενιαία νομοσχέδια τα οποία καταθέτει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, επικαλούμενη τη σοβαρότητα της κατάστασης.

    Με τρόπο αυτό τον τελευταίο χρόνο ήρθαν στη Βουλή περισσότερες από 55 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Το κατά πόσο αυτές κινούνται μέσα στα όρια της δημοκρατικής νομιμότητας είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να απαντήσει η ίδια η κυβέρνηση...

    eglimatikotita.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/6/13 10:42

    Nikolas Argyros
    Τσίπρας: "Η μόνη κοινοβουλευτική δύναμη που συμφωνεί με τον πρωθυπουργό στο κλείσιμο της ΕΡΤ, είναι η Χρυσή Αυγή!"
    Ενώ όταν η Χρυσή Αυγή συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ είναι καλά ε; (πχ έξοδος από το μνημόνιο, σταμάτημα αποκρατικοποιήσεων, επιστροφή στη δραχμή...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/6/13 19:39

      "ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ?" σοβαρα? π.χ. στην αποκρατικοποιηση της ΑΤΕ, στην καταργηση του νομου Ραγκουση, στις φοροαπαλλαγες των εφοπλιστων, στο χαρισμα των χρεων των ΠΑΕ, στον αντιρατσιστικο νομο, Σκουριες κτλ κτλ η ΧΑ συμφωνει με τον ΣΥΡΙΖΑ? αν ναι, τοτε γιατι ψηφισε οτι και η ΝΔ? μηπως συμφωνει με τη ΝΔ?

      τελικα που στον πούτσο διαφωνει η ΧΑ με τη ΝΔ θα μας πεις? μηπως επειδη οταν εχει καμερες ψηφιζει "οχι" στο μνημονιο (γιατι οταν δεν εχει κανονικα το ριχνει σε ΟΛΑ τα νομοσχεδια, δεν πιστευω να μη το εχεις προσεξει!)? ή οταν προτεινει μεροκαματα των 10 ευρω και καταργηση του συνδικαλισμου (τί μνημονιο και μαλακιες, η ΧΑ ειναι πολυ πιο προχώ!)?


      ΥΓ. παρεδεξου το ρε δεν ειναι ντροπη, ειναι αυτογνωσια: στηριζεις ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την συγκυβερνηση ΝΔ - ΧΑ!
      παραδεξου το επιτελους, μπας και σταματησεις να το κανεις...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/6/13 23:23

      Άσε, ξεβρακώνεστε τα "αντισυστημικά συνεταιράκια" κάθε μέρα

      Χρυσαυγίτες, ΝΔκράτες, ΣΥΡΙΖοσυνιστώσες και ψεκασμένοι, κάνατε όλοι μαζί αντιπολίτευση στο Σύνταγμα 2 χρόνια με τον Παπανδρέου κόκκινο πανί, τον μόνο ειλικρινή που τα έβαλε με όλους (και με το κόμμα του )και άφησε και κάτι πίσω να σωθούμε. Έναν μηχανισμό βρε αδελφέ, κατιτίς.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/6/13 19:24

      Πω πω πω, τί παθαμε! κι αλλος επιφανης Συριζαιος, δεξι χερι του Λαφαζανη, συμφωνει με τη Χρυση Αυγη σε ενα ακομη θεμα!

      δες εδω αδερφε να φριξεις:

      http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%C2%AB%CE%BD%CE%B1%CE%B9%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE

      σε ποια συνιστωσα του ΣΥΡΙΖΑ ανηκει αραγε? στη ΔΕΑ, στη Ρόζα ή στην ΑΚΟΑ?
      - ασε μη ζοριζεσαι, θα ρωτησω τον Πανικα Ψωμιαδη (τον υποδικο ντε!) που σιγουρα ξερει καλυτερα... by the way, θα μου (ξανα)πει και ποιο ειναι το "αδερφο κομμα" της Χρυσης Αυγης, επισης ξερει καλυτερα...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/6/13 10:08

    Αυτό είναι ο Τσίπρας: ένα μαγκάκι γαλουχημένο στην ΚΝΕ του 1989, ένα παιδί καμωμένο από τα υλικά του αμφιθεάτρου της μεταπολίτευσης. Ουσιαστικά αμόρφωτος, με τους στενούς ορίζοντες ενός αυτάρεσκου μικρόκοσμου, που τους περιόρισαν ακόμη περισσότερο οι παρωπίδες της πεισματικής εμμονής στη μαρξιστική θεολογία. Για τα μέτρα του σημερινού πολιτικού κόσμου χαρίσματα έχει· ηγέτης, όμως, με τις δυνατότητες να διαμορφώσει έναν πολιτικό χώρο και να τον κατευθύνει προς τα εκεί που θέλει, ο Τσίπρας δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/6/13 21:38

    Κάτι γελοία υποκείμενα , ψευτοπροοδευτικά ζαγάρια , υπνωτισμένα από παραισθησιογόνα , κόκκινα -ροζ φαστιστάκια ,ανεγκέφαλα ανθρωπάκια αρέσκονται σε αντιφαστικές δήθεν πορείες , για να περνάνε το καιρό , νομίζοντας ότι είναι νεόι Τσε-Γκεβάρα , ενώ στην ουσία ρίχνουν νερό στο "μύλο" της Χρυσής Αυγής .

    Αυτά τα κόκκινα φασισταριά δυστυχώς μιλάνε για δημοκρατία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/6/13 14:04

      τουλαχιστον αυτοι δεν θελουν να κανουν σαπουνι απο ανθρωπους

      μαλακα ε μαλακα

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.